Darkest Hour (2017)

Never, never, never surrender.

Gary Oldman solliciteert naar een Oscarnominatie in een onderhoudend doch ietwat sentimenteel oorlogsdrama.
play

7,3 details

  • 125 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Oorlog
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
125 Min Verenigd Koninkrijk

Darkest Hour speelt zich af in 1940, op het moment dat Churchill de ambt van premier pas een paar dagen bekleedde. Groot-Brittannië werd hevig bedreigd door de Duitsers en de toekomst voorspelde weinig goeds. Er zat voor Churchill weinig anders op dan mee te werken met Hitler, maar zoals we allemaal weten liep dit toch anders af.

Regie
Joe Wright
Cast
Lily James, Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, John Hurt, Ben Mendelsohn, Stephen Dillane, Charley Palmer Rothwell, David Schofield, Ronald Pickup, Samuel West, Adrian Rawlins, Hilton McRae, Nicholas Jones, Benjamin Whitrow, Richard Lumsden, Brian Pettifer, Malcolm Storry, Joe Armstrong, Philip Martin Brown, Hannah Steele, Beatrice Stein, Jordan Waller, Angelique Joan.
Release
24.11.2017
Release NL
18.01.2018
Release DVD
30.05.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Joe Wright| Cast: Gary Oldman (Winston Churchill), Kristin Scott Thomas (Clemmie), Ben Mendelsohn (King George VI), Lily James (Elizabeth Layton), Ronald Pickup (Neville Chamberlain), Stephen Dillane (Viscount Halifax), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2017

Zes maanden na het audiovisuele geweld van Dunkirk arriveert met Darkest Hour een totale tegenpool in de filmtheaters. Hetzelfde historische keerpunt in de geschiedenis, maar kleinschalig gefilmd in intieme ondergrondse vergaderkamers aan de overkant van het kanaal. Bovendien ruilt Joe Wright het snoeiharde realistische sfeertje voor een meer melodramatische blik, die hier en daar de feiten verdraait voor een Hollywoodvariant van de geschiedenis. Een uitstekende kans voor Gary Oldman om de make-uptrailer in te duiken en te solliciteren naar een Oscar.

Winston Churchill is uiterst populair: Brian Cox, John Lithgow, Andy Nyman, Timothy Spall, Brendan Gleeson, David Ryall, Michael Gambon ... de lijst is eindeloos. Dan is daar eindelijk Gary Oldman, de man die volgens velen een Oscar verdient, maar het moet doen met een enkele nominatie uit 2012. In de lange rij van Churchill-imitators is hij eigenlijk gediskwalificeerd dankzij zijn postuur, iets wat enkel Kazuhiro Tsuji (denk Joseph Gordon Levitt in Looper) kan corrigeren met een onzichtbare maar dikke laag make-up. Het is een klein wonder dat Gary Oldman onder al dat gezichtbedekkende materiaal nog acteerwerk kan verrichten. Toch lijkt het hem op de een of andere manier te helpen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Darkest Hour Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...film waar ik mij zeker mee vermaakt heb. Films gebaseerd op waargebeurde historische feiten hebben t......"

Darkest Hour

acties