Eerste recensies angstaanjagende horrorfilm 'It Lives Inside': saai of juist gruwelijk vermaak?

De eerste reacties op de nieuwe horrorfilm zijn inmiddels binnen

Als het om het horrorgenre gaat, is één emotie natuurlijk het allerbelangrijkst: angst. Toch zijn sommige horrorfilms meer lachwekkend slecht dan angstaanjagend goed. Bij de nieuwe horrorsensatie It Lives Inside lijken de meningen redelijk verdeeld te zijn.

Naast de spannende Talk to Me en de nieuwe The Nun II, komt er volgende week nog een nieuwe horrorfilm in de bioscoop: It Lives Inside.

Verdeelde meningen
Volgens de ratings en recensies op de website Rotten Tomatoes zijn de meningen over de film flink verdeeld. De film heeft momenteel een score van 68% op de 'Tomatometer', wat betekent dat meer dan de helft van de recensenten de film een positieve score geven.

Aan de recensies van de film is dan ook geen touw vast te knopen. Zo wordt de film door de ene recensent "verfrissend" en "iets nieuws" genoemd en door de andere "een stereotyperende demonenfilm". Volgens veel recensenten heeft de film dan ook potentie, maar gaat de uitwerking van het concept niet verder dan het oppervlak.

Culturele horror
It Lives Inside gaat over Sam, een Indiaas-Amerikaans meisje dat probeert haar Indiase cultuur te verbergen voor haar vrienden en medescholieren. Wanneer haar oude vriendin opduikt met een mysterieuze, Indiase glazen pot, heeft Sam er genoeg van en gooit de pot kapot. Hiermee laat ze een eeuwenoude Indiase demon los, die iedereen in gevaar brengt.


It Lives Inside is vanaf 28 september te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder alvast de trailer.NieuwsFilm

meest populair