5,2 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

Sam wil niets liever dan erbij horen op haar Amerikaanse highschool en probeert haar Indiase familie en cultuur te verbergen. Tot Sams frustratie duikt haar oude beste vriendin Tamira ineens op met een mysterieuze glazen pot en begint zich steeds vreemder te gedragen. Sam is er klaar mee, gooit de pot stuk op de grond en daardoor wordt een eeuwenoude Indiase demoon ontketend. De gevolgen zijn gruwelijk en niemand is meer veilig. Kan Sam de demoon vernietigen en Tamira redden?

Regie
Bishal Dutta
Cast
Betty Gabriel, Vik Sahay, Megan Suri, Carlo Yu, Neeru Bajwa, Paige Shaw, Mohana Krishnan, Gage Marsh, Siddhartha Minhas, Saisha Muni, Sangeeta Wylie, Jenaya Ross, Jamie Ives.
Release
06.09.2023
Release NL
28.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Bishal Dutta | Scenario: Bishal Dutta | Cast: Meghan Suri (Samidha), Neeru Bajwa (Poorna), Mohana Krishnan (Tamira), Betty Gabriel (Joyce), Vik Sahay (Inesh), Gage Marsh (Russ), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2023

Filmproducenten Raymond Mansfield en Sean McKittrick zorgden met Get Out en Us. voor een originele draai aan het grijsgedraaide en vaak afgezaagde horrorgenre. Dit deden ze door samen te werken met filmmakers die een maatschappelijke laag wist toe te voegen en niet alleen maar uit waren op jump scares. Zonder dat het tot belerende films leidde, wisten ze duidelijk te maken dat de mens zichzelf misschien wel het meest te vrezen heeft.

Dat het essentieel is dat je je met jezelf en vooral je culturele achtergrond moet verzoenen, blijkt wel uit het speelfilmdebuut van de Indiase filmmaker Bishal Dutta. De regisseur wist zijn eigen jeugdervaringen te verwerken in een bovennatuurlijke horrorfilm waarbij alles draait om het omarmen van je eigen roots. Dit gegeven combineerde hij met Indiase mythologie over een demon die zich voedt met slechte gedachten en een omhulsel nodig heeft om te overleven.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

It Lives Inside Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

It Lives Inside

acties