Studio's dekken zich in

De schrijversstaking is nog maar net voorbij, maar de studio's in Hollywood zijn al druk bezig zich in te dekken voor een eventuele volgende: het contract van de SAG, de acteursbond, moet in juni vernieuwd worden. Mochten de onderhandelingen niet goed gaan, dan is het mogelijk dat de acteurs zullen gaan staken.

Om niet halverwege films te hoeven stopzetten krijgen veel films die niet voor 30 juni klaar kunnen zijn met filmen voorlopig niet het groene licht. Zo zou Spielberg in April beginnen met het filmen van the Trial of the Chicago 7, maar heeft hij dit uitgesteld. Hij zal gebruik maken van de extra tijd om het script samen met schrijver Aaron Sorkin te perfectioneren.

De net aangekondigde film The Tooth Fairy, een komedie met Dwayne Johnson (aka. the Rock) zal ook alleen beginnen met filmen in Augustus als er dan een deal is gemaakt tussen de studio's en de acteursbond. En bij het filmen de sequel van The Da Vinci Code, Angels&Demons - een film die door de schrijversstaking al was uitgesteld - zijn uitgebreide en ingewikkelde maatregelen genomen om zo min mogelijk last te hebben van een mogelijke staking.

Vooraanstaande leden van de SAG, o.a. George Clooney en Tom Hanks, hebben de aanvoerders met klem verzocht om zo snel mogelijk te beginnen met onderhandelen: niemand zit op een tweede staking te wachten. De studio's hebben duidelijk ook hoop genoeg op een snelle afwikkeling, aangezien er ook voldoende plannen klaarliggen met een startdatum na 30 juni.



NieuwsFilm

meest populair