Voor slechts 31 minuten in de 'Harry Potter'-films kreeg Tom Felton een fortuin betaald

Tom Felton had een beperkte schermtijd in de Harry Potter-films, maar verdiende desondanks een aanzienlijk inkomen.


Tom Felton maakte indruk als Draco Malfoy in de Harry Potter-reeks. En dat is best knap, want eigenlijk is hij niet vaak te zien.

Bij elkaar heeft hij maar 31 minuten en 45 seconden schermtijd verdeeld over alle 8 films. Dat is minder dan Voldemort met 37 minuten en Hagrid met 45 minuten en 45 seconden. En dat is veel minder schermtijd dan de hoofdrolspelers.

Enorm inkomen
Zo is Emma Watson in totaal 205 minuten te zien, Rupert Grint 211 minuten en Daniel Radcliffe maar liefst 539 minuten. Die minuten zijn duidelijk meer dan die van Tom Felton. Zijn aandeel in alle scènes is zelfs maar 2%.

En toch was dat genoeg voor een schrikbarend salaris. Uit de films sprokkelde de 36-jarige ster een fortuin van 14 miljoen Britse pond bijeen. Per minuut verdiende hij dus omgerekend ongeveer een half miljoen euro.

Problemen met geld
Met dat enorme bedrag kwamen echter de problemen met de belastingdienst en deurwaarders. Tom spendeerde zijn geld namelijk als een malle aan leuke dingen zoals te dure auto's. Gelukkig leerde hij beter met zijn geld omgaan.

Meer over zijn leven staat hier in het artikel van Lad Bible. In de onderstaande YouTube-video van CBS Mornings vertelt Tom Felton over zijn memoires.NieuwsFilm

meest populair