Deze misdaadtopper lanceerde 25 jaar geleden de actieheld Jason Statham

Deze misdaadtopper lanceerde 25 jaar geleden de actieheld Jason Statham

Je ziet Statham binnenkort in 'Expend4bles', maar waar begon het allemaal voor hem?

Jason Statham is dankzij zijn rollen in filmreeksen als The Transporter, Fast & Furious en The Expendables een enorm populaire actieheld geworden, maar voor zijn acteercarrière was hij model. Welke film was verantwoordelijk voor de overstap naar de acteerwereld?

Statham begon in zijn jeugd al Chinese vechtsporten, kickboksen en karate te beoefenen terwijl hij bij lokale marktkramen werkte. Daarnaast was hij voetballer en duiker en maakte hij deel uit van het Britse nationale duikteam en nam in 1990 voor Engeland deel aan de Commonwealth Games.

Guy Ritchie
Niet al te lang na zijn tijd in het Engelse duikteam, kreeg Statham een aanbod van meerdere kledingmerken om model te worden in hun reclamecampagnes. Ook kwam hij rond met de verkoop van goedkope sieraden op drukke straathoeken. Statham haalde per week een paar duizend dollar binnen door uitgebreide verkooppraatjes te houden met leuke namen als 'Five-Pound Nailers' en 'The Run Out'.

De toen nog onbekende regisseur Guy Ritchie kwam achter Stathams unieke talenten en had daarmee de perfecte persoon gevonden voor een prominente rol in zijn allereerste bioscoopfilm Lock, Stock and Two Smoking Barrels.

Lock, Stock
Het plot van Lock, Stock and Two Smoking Barrles draait om Eddy. Hij haalt zijn drie vrienden over om geld te bundelen voor een belangrijk pokerspel tegen een machtige lokale gangster, Hatchet Harry. Eddy verliest, waarna Harry hem een week de tijd geeft om 500.000 pond terug te betalen.


Statham vertolkt de rol van Bacon, één van de drie desbetreffende vrienden van Eddy (Jason Flemying). Dit was de eerste van vijf films die Statham maakte met Ritchie. Ze volgden Lock, Stock and Two Smoking Barrels op met Snatch, Revolver, Wrath of Man en Operation Fortune.

Expend4bles
Binnenkort is Statham weer te zien op het witte doek in Expend4bles. Hij speelt dan alweer voor de vierde keer de rol van Lee Christmas en lijkt nu de hoofdrol op zich te nemen. In dit nieuwe deel maken
o.a. Megan Fox en 50 Cent hun debuut.


Vanaf 28 september zijn er al enkele voorpremières van Expend4bles. De film verschijnt officieel op 5 oktober in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair