Deze ijzersterke scifi-komedie heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Palm Springs'

Deze ijzersterke scifi-komedie heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Palm Springs'

Deze unieke topfilm kwam uit op een ongelegen moment, maar is meer dan de moeite waard.

We weten allemaal dat 2020 niet het ideale jaar was om een film uit te brengen. Het grootste gedeelte van dat jaar waren de bioscoopzalen wereldwijd grotendeels gesloten wegens de coronapandemie, waardoor streaming de voornaamste plek was om nieuwe films te bekijken. Dit was ook het geval met Palm Springs, en dat is doodzonde.

Palm Springs is een film die het voor elkaar krijgt om perfect genres als science fiction en romantische komedie samen te brengen in een verrassend nihilistisch verhaal.

Time Loop
Tijdreizen is een van meest veelvoorkomende aspecten in scifi-films. In 1993 pakte de film Groundhog Day met Bill Murray het concept van tijdreizen en gaf het een unieke twist. Het hoofdpersonage zit vast in een eindeloze 'time loop', wat inhoudt dat hij dezelfde dag keer op keer opnieuw meemaakt.

Dit is bijna een soort subgenre geworden binnen science fiction. Door de jaren heen zijn er veel films en series geweest die het concept van een time loop gebruikten en er iets aan toevoegden. Denk bijvoorbeeld aan Edge of Tomorrow, Happy Death Day en Russian Doll.

Uniek
Palm Springs is een film die ook gebaseerd is rondom een time loop, maar in plaats van iets toe te voegen, past de film een fundamentele verandering toe aan het concept. In zo'n beetje alle benoemde films en series is het één persoon die vastzit in een time loop.


In Palm Springs zitten er voor het eerst twee mensen vast in dezelfde time loop. Dit lijkt op de oppervlakte een hele simpele en kleinschalige verandering, maar het resultaat is iets compleet unieks.

Verhaal
Terwijl hij vastzit op een bruiloft in Palm Springs, ontmoet Nyles (Andy Samberg) Sarah (Cristin Milioti), het bruidsmeisje en het zwarte schaap van de familie. Nadat hij haar heeft gered van een rampzalige toost, raakt Sarah aangetrokken tot Nyles en zijn aparte kijk op de wereld.


Wanneer hun geïmproviseerde afspraak wordt gedwarsboomd door een surrealistische onderbreking, moet Sarah samen met Nyles het idee omarmen dat niets er echt toe doet, en beginnen ze een heftige ravage aan te richten tijdens het huwelijksfeest. Bovenstaande video is perfect om te bekijken nadat je de film hebt gezien. Hoofdrolspeler Andy Samberg legt hier namelijk uit hoe het einde van de film ontstond. De film is nu te streamen op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair