Nieuwe 'Red Sonja'-film met actrice Matilda Lutz wordt "duisterder" dan origineel

Nieuwe 'Red Sonja'-film met actrice Matilda Lutz wordt "duisterder" dan origineel

Wordt de wereld van Red Sonja en Conan eindelijk weer op fatsoenlijke wijze tot leven gebracht?

Het personage van Red Sonja is al decennia een bekend figuur in het fantasy-genre, maar slechts eenmaal werd er gepoogd een live-action versie van te maken. Maar daar komt nu verandering in.

Brigitte Nielsen speelde het personage in de nogal stuntelige jaren '80-film, maar nu lijkt er een realistischere versie aan te komen met Revenge-actrice Matilda Lutz als hoofdrolspeler.

Realistische versie
Producent Les Weldon (The Expendables-films) heeft tijdens een interview met Collider laten weten dat dit een duistere versie van het personage wordt en dat er minimaal wordt geleund op CGI.

Aldus Weldon:

"We zijn zo goed als klaar met de montage. Die film is zeer geaard en echt, maar we moeten bij een aantal scènes wel CGI benutten om bepaalde wezens tot leven te brengen.



De film is dus klaar, maar nu volgt nog de postproductie. Dit wordt een meer duistere variant dan je zou verwachten, zeker in vergelijking met de oorspronkelijke film. We doen er alles aan om de CGI die wel in de film zit zo goed mogelijk uit de verf te laten komen."

Nieuwe kansen
Red Sonja is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Dynamite Entertainment en is een creatie van Robert E. Howard.

Hoofdrolspeler Lutz wordt vergezeld door acteurs als Wallis Day (als Annisia) en Robert Sheehan (als Draygan).

In 2024?
De regie is in handen van M.J. Bassett (Solomon Kane) en het script werd geschreven door Tasha Huo.

Het is nog onduidelijk wanneer Red Sonja precies de bioscopen moet bereiken.



NieuwsFilm

meest populair