Is een vervolg op 'The Creator' mogelijk: of is dat een probleem?

Is een vervolg op 'The Creator' mogelijk: of is dat een probleem?

De nieuwe film van Gareth Edwards is net uit, maar wordt er al gewerkt aan een vervolg?

Het nieuwe scifi-spektakel The Creator van regisseur Gareth Edwards (Rogue One, Godzilla) is vanaf vandaag te zien in de bioscoop en wordt sterk ontvangen door critici. Is een vervolg al in de maak?

Met een bescheiden productiebudget van 80 miljoen dollar is de kans redelijk groot dat The Creator een financieel succes gaat worden voor 20th Century Studios. Dit betekent normaal gesproken dat een vervolg er wel gaat komen, maar is dat ook het geval bij The Creator?

Graag terugkeren
Edwards vertelde het volgende in een interview met ScreenRant: "We hadden veel materiaal. We hebben veel gefilmd. Ik zou heel graag terug willen naar deze wereld. Er zijn zoveel dingen die ik niet heb kunnen doen, maar die ik wel heel graag zou willen doen."

"Maar mijn vriendin is enorm van, als we zitten en wat eten of zoiets, laten we dan iets kijken. Ze wil tv-programma's kijken. Ik wil films kijken."

Liefde voor het einde
Ondanks het feit dat Edwards dolgraag terug wil keren naar de wereld van The Creator, zijn er voorlopig geen plannen voor een vervolg: "En onlangs dacht ik: "Nou, wat is je probleem? Wat is hier aan de hand?" En ik dacht erover na. Ik had zoiets van eindes, mijn favoriete deel van het verhaal is het einde. Mijn favoriete onderdeel van een grap is de clou."


"En dus wil ik gewoon dat het een op zichzelf staand ding is. Dus ik bedoel, het is een probleem van hoge kwaliteit. Als iemand ooit zou zeggen: "We willen een vervolg." Dat zou een heel mooi probleem zijn. Maar het is niet het plan. Nee."

Nu te zien
Joshua (John David Washington) is een ex-agent van de speciale eenheid. Hij rouwt om de verdwijning van zijn vrouw (Gemma Chan). Hij wordt gerekruteerd om de Schepper, de ongrijpbare architect van de geavanceerde AI, op te sporen en te doden. Deze architect heeft een mysterieus wapen ontwikkeld met de kracht om niet alleen de oorlog, maar ook het bestaan van de mensheid te beëindigen.


Lees hier wat Filmtotaal-recensent Arjan Welles te zeggen had over de film in zijn recensie. The Creator is nu te zien in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair