Hoe is het nu met die prachtige Santanico Pandemonium uit 'From Dusk Till Dawn'?

Hoe is het nu met die prachtige Santanico Pandemonium uit 'From Dusk Till Dawn'?

Hoe staat het er momenteel voor met topactrice Salma Hayek?

Salma Hayek is een naam die je hoogstwaarschijnlijk wel kent. De Mexicaanse actrice maakte haar start in de acteerwereld in de Spaanstalige series Un nuevo amanecer en Teresa. In midden tot einde jaren 90 brak ze door in Hollywood. Dit kwam deels door haar kleine, maar memorabele rol in From Dusk Till Dawn.

Regisseur Robert Rodriguez gaf Hayek de hoofdrol naast Antonio Banderas in Desperado, wat haar eerste grote succes werd in Hollywood. Later werkten Hayek en Rodriguez natuurlijk weer samen voor From Dusk Till Dawn.

Santanico Pandemonium
In From Dusk Till Dawn speelde Hayek de rol van de strippende vampier koningin Santanico Pandemonium. In de film wordt ze beschreven als de "meest sinistere vrouw die ooit op deze aarde heeft gedanst."


Eerder dit jaar benadrukte Hayek tijdens een interview voor Magic Mike's Last Dance hoe belangrijk deze rol was voor de loop van haar carrière: "Channing en ik delen één ervaring: we hebben allebei een dans gedaan waarvan we dachten dat het niet veel zou zijn - ik From Dusk Till Dawn en hij in Magic Mike - en het is iets dat onze carrière echt heeft veranderd."

Recent werk
Hayek heeft in de laatste jaren zeker niet stilgezeten. Dit jaar speelde ze nog een hoofdrol naast Channing Tatum in Magic Mike's Last Dance en speelde ze in een aflevering van de Netflix-serie Black Mirror.

Vorig jaar keerde ze terug als Kitty Softpaws in de animatiehit Puss in Boots: The Last Wish. 2021 was ook een groot jaar voor de actrice. Ze speelde toen prominente rollen in House of Gucci, Hitman's Wife's Bodyguard en de Marvel-film Eternals.

Nieuwe film
De eerstvolgende film waarin we Hayek zullen zien, heet Without Blood. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alessandro Barrico en wordt beschreven als "een onvergetelijke fabel die zich afspeelt in de nasleep van een onbekend conflict en universele waarheden over oorlog, trauma, herinnering en genezing onderzoekt."


Angelina Jolie regisseert de film en vond Hayek "zo rauw en zo authentiek. Ze is fascinerend." Hayek sprak ook lovend over de regie van Jolie: "Ze is waarschijnlijk de beste regisseur waarmee ik ooit heb gewerkt." De film komt komend jaar uit.

NieuwsFilm

meest populair