Mel Gibson zat bijna in het MCU, maar gaf de rol als de Asgardian-oppergod aan 'Hannibal'-ster Anthony Hopkins

Mel Gibson zat bijna in het MCU, maar gaf de rol als de Asgardian-oppergod aan 'Hannibal'-ster Anthony Hopkins

De acteur had bijna een rol te pakken in de wereld van de superhelden

Hoewel een acteur soms gemaakt lijkt te zijn voor zijn of haar rol, gebeurt het vaak genoeg dat een filmrol van de ene naar de andere acteur wordt gepasseerd. Zo had Mel Gibson bijna een rol te pakken in de Marvel Cinematic Universe.

In een interview vertelt Gibson dat hij een rol in een Marvel-film afgewezen heeft. Op de vraag of hij ooit een rol in een superheldenfilm aangeboden heeft gekregen, antwoordt hij dat hij gevraagd was om de vader van Thor te spelen. "Maar ik heb het niet gedaan," aldus Gibson.

Odin de oppergod
Nadat Gibson de rol van de oppergod Odin afwees, ging de rol in de film Thor naar acteur Anthony Hopkins. Hopkins heeft de rol tot nog toe in 3 films gespeeld.

In plaats van het aanbod in Thor aan te pakken, koos Gibson in 2011 voor een ander filmproject. Hij kreeg de hoofdrol in de dramafilm The Beaver, geregisseerd door Jodie Foster.

Geen fan van superhelden?
Hoewel Gibson geen specifieke reden noemt voor het afslaan van de rol van Odin, geeft hij toe geen grote fan te zijn van de superheldenrage in Hollywood. "Ik denk dat je vroeger meer variatie aan verhalen, films en optredens kreeg. Je had meer kans op een diepgaande filmervaring, vertelt Gibson.



NieuwsFilm

meest populair