Wat je moet weten over 'The Exorcist: Believer' voordat je de film in de bioscoop gaat bekijken

Wat je moet weten over 'The Exorcist: Believer' voordat je de film in de bioscoop gaat bekijken

Ellen Burstyn keert voor het eerst terug als Chris MacNeil in dit vervolg.

Dit jaar wordt oktober afgetrapt met The Exorcist: Believer, het nieuwste deel in de Exorcist-franchise. Universal heeft grootse plannen voor deze herstart van de franchise. In dit artikel lees je wat we allemaal weten over de film.

Het productiehuis Blumhouse Productions zet na de recente Halloween-trilogie hun samenwerking met Universal Pictures weer voort met een nieuwe Exorcist-trilogie.

Regie
De regie van The Exorcist: Believer ligt in handen van David Gordon Green, die hiervoor de gehele reboot-trilogie van Halloween regisseerde. De aanpak van deze nieuwe Exorcist-films lijkt overeen te komen met de Halloween-trilogie.

Net zoals Halloween (2018) vervolgfilms in de franchise negeerde en diende als een direct vervolg op de originele film uit 1978, negeert The Exorcist: Believer ook alle films die na The Exorcist (1973) uit zijn gekomen.

Terugkeer
Het was groot nieuws toen bekend werd dat Ellen Burstyn de rol van Chris MacNeil, de moeder van het bezeten meisje Regan (Linda Blair) uit de originele film, na 50 jaar weer ging vertolken in dit vervolg. Linda Blair keert zelf niet terug in de rol van Regan, maar ze was wel betrokken als adviseur op de set.


Green vertelde hier het volgende over: "Ik had echt het geluk dat Blair het script las, maar ze was niet geïnteresseerd in een belangrijke rol en een stap terug daarin. We hebben haar ingeschakeld als adviseur omdat we met jongeren te maken hebben en ze veilig naar gevaarlijke plekken willen brengen."

Nieuwe cast
De film gaat zich vooral focussen op nieuwe personages. Het verhaal gaat namelijk over Angela (Lidya Jewett) en haar vriendinnetje Katherine (Olivia Marcum) die worden bezeten door een nieuwe kwaadaardige demoon. De vader (Leslie Odom Jr.) van Angela is de wanhoop nabij en schakelt de hulp in van de enige persoon die iets soortgelijks heeft meegemaakt: Chris MacNeil (Ellen Burstyn).


De cast bestaat verder uit toptalent als Ann Dowd en Jennifer Nettles. The Exorcist: Believer is vanaf 5 oktober te zien in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair