De beste film van Sandra Bullock is 'Gravity', en haar slechtste heet...

De beste film van Sandra Bullock is 'Gravity', en haar slechtste heet...

De topactrice heeft veel iconische films gemaakt, maar wat is haar grootste domper?

Sandra Bullock is een actrice die natuurlijk geen introductie nodig heeft. Met haar rollen in films als Speed, The Blind Side, The Proposal en recentelijk Bird Box is ze een van de meest herkenbare actrices van haar generatie geworden. In dit artikel bekijken we haar best en slechtst beoordeelde films.

Bullock won de Oscar voor beste actrice in een hoofdrol voor The Blind Side, maar dit is niet haar best beoordeelde film. Die titel gaat naar de topfilm Gravity.

Gravity
In 2013 werden bioscoopzalen over de hele wereld veroverd door Gravity van regisseur Alfonso Cuarón. Met een omzet van bijna 750 miljoen dollar werd het veruit de meest succesvolle film van zowel Sandra Bullocks als George Clooneys carrière. Dit is over het algemeen de best beoordeelde film van Bullock. FilmTotaal gaf de film destijds een perfecte score.

Bullock speelt Dr. Ryan Stone, een briljante medisch ingenieur op haar eerste shuttle-missie, waarbij ervaren astronaut Matt Kowalski (George Clooney) het bevel voert over zijn laatste vlucht voordat hij met pensioen gaat. Maar tijdens een schijnbaar routinematige ruimtewandeling slaat het noodlot toe. De shuttle wordt vernietigd, waardoor Stone en Kowalsky helemaal alleen achterblijven.

Speed 2
Een van Bullocks grootste hits is de actiefilm Speed, waarin ze naast Keanu Reeves te zien was. Regisseur Jan de Bont had een idee voor een vervolg en strikte oorspronkelijk Bullock en Reeves weer om hun rollen te vertolken. Reeves besloot kort van tevoren om toch niet in de film te spelen en moest vervangen worden met een nieuw personage.


Speed 2: Cruise Control was een grote financiële flop en werd onwijs slecht ontvangen. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van slechts 4% onder critici, wat goed weergeeft hoe ze destijds over de film dachten.

The Lost City
Bullock speelde vorig jaar de hoofdrol in de avonturenfilm The Lost City met Channing Tatum. Deze film werd over het algemeen goed ontvangen en was financieel succesvol. Het gaat over een teruggetrokken romanschrijfster die met haar covermodel op boekentour gaat en wordt meegesleurd in een ontvoeringspoging, waardoor ze allebei in een moordend jungle-avontuur belanden.


Afgelopen week verscheen The Lost City op Netflix en staat momenteel op nummer 1 in de top 10 films in Nederland.

NieuwsFilm

meest populair