Deze ijzersterke thriller heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Good Time'

Deze ijzersterke thriller heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Good Time'

Mensen die twijfelden aan Robert Pattinsons acteertalent dankzij de 'Twilight'-reeks, wisten na 'Good Time' wel beter.

Filmstudio A24 is in recente jaren enorm populair geworden dankzij films als Everything Everywhere All At Once, Hereditary en nog veel meer. A24 brengt echter al sinds 2013 films uit en daar zaten al een hoop absolute pareltjes tussen. Een voorbeeld hiervan is Good Time met Robert Pattinson.

Tegenwoordig weet het grote publiek dat Robert Pattinson een absolute topacteur is dankzij blockbusters als The Batman en Tenet, maar in de jaren tussen de Twilight-reeks en deze films speelde Pattinson vooral in kleinschalige films waarin hij keer op keer bewees wat een enorm talent hij is.

Pattinson
Robert Pattinson had dankzij zijn rol als Edward Cullen in de vier Twilight-films een vrij slechte reputatie bij het filmpubliek, maar hij focuste zich hierna vooral op arthouse-film. In 2014 speelde hij bijvoorbeeld in een andere A24-film genaamd The Rover van regisseur David Michôd, met wie hij later ook The King maakte.

Na The Rover speelde hij een rol in de sterk ontvangen film The Lost City of Z, maar hij trok voornamelijk veel bekijks met zijn hoofdrol in de misdaadfilm Good Time van Josh en Benny Safdie in 2017.

Good Time
Nadat zijn jongere broer met een ontwikkelingsstoornis in de gevangenis belandt wegens een mislukte bankoverval, begint Connie Nikas aan een verwrongen odyssee door de onderwereld van New York City om zijn broer Nick uit de gevangenis te krijgen.


Good Time is geregisseerd door de broers Josh en Benny Safdie. Ze hadden al flink wat shorts en een paar speelfilms op hun naam, maar met Good Time brak het regieduo echt door. Benny Safdie speelde ook de rol van Nick, waarmee hij ook veel bekijks trok. Dit jaar speelde hij de rol van Edward Teller in Oppenheimer.

Uncut Gems
Good Time werd onder andere geprezen door critici wegens het sterke script dat constant verraste, hoe het in staat is om pure spanning en zelfs stress over te brengen op de kijken en natuurlijk het sterke acteerwerk van Pattinson en Safdie.


Josh en Benny Safdie volgden Good Time op met Uncut Gems, wat hun succesvolste film werd. Good Time is nu te zien op Cinetree. Als je Good Time hebt gekeken, is het zeker een idee om Uncut Gems te kijken op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair