Good Time (2017)

Intens spannende misdaadthriller die de kijker voortdurend op het verkeerde been zet.
play

7,4 details

  • 100 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Nadat een bankoverval mislukt en zijn jongere broer in de bak terecht komt, vertrekt Constantine Nikas op een reis door de onderwereld van New York in een gevaarlijke poging zijn broertje vrij te krijgen. Gedurende één nacht, vervalt Constantine in geweld en chaso in een race tegen de klok om zijn broer en ook zichzelf te redden.

Regie
Ben Safdie
Joshua Safdie
Cast
Robert Pattinson, Jennifer Jason Leigh, Barkhad Abdi, Ben Safdie, Souleymane Sy Savane, Luke Eberl, Rose Gregorio, Mahadeo Shivraj, Cliff Moylan, Laurence Blum, Taliah Webster, Peter Verby, Buddy Duress, Edgar Morais, Phil Cappadora.
Release
25.05.2017
Release NL
12.10.2017
Release DVD
19.01.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Benny Safdie, Josh Safdie | Cast: Robert Pattinson (Connie Nikas), Benny Safdie (Nick Nikas), Taliah Webster (Crystal), Jennifer Jason Leigh (Corey Ellman), Barkhad Abdi (Dash) e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2017

Wat is prettiger dan een regelmatig bekritiseerd acteur steeds verder te zien breken met zijn imago? Robert Pattinson verwierf zijn bekendheid als glittervampier in de door velen verguisde Twilight-reeks, wat hem al snel de status van een wat houterig acterend tieneridool opleverde. Sinds die serie aan een einde gekomen, is de eenendertigjarige Brit ver uit de buurt gebleven van de blockbusterwereld en werkte hij samen met meer artistiek verantwoorde regisseurs als David Cronenberg, Werner Herzog en onze eigen Anton Corbijn. Tot dusver prima projecten om zijn cv weer wat mee op te poetsen, maar het is zijn weergaloze optreden als gewetenloze bankovervaller Connie Nikas in het kleinschalige, maar originele misdaaddrama Good Time waarmee Pattinson zich pas écht definitief op de radar van de serieuze filmliefhebber speelt.

In Good Time maken we kennis met Connie en zijn verstandelijk beperkte broer Nick. Laatstgenoemde is doodongelukkig met de verplichte therapie die hij moet volgen, waarop Connie besluit een bank te overvallen om zijn broer te kunnen verhuizen naar een afgelegen locatie buiten de grote stad. Om de klus te kunnen klaren heeft hij echter wel de hulp van zijn broertje nodig. Met zo'n plan is het natuurlijk vragen om problemen, en als alles eenmaal onvermijdelijk in het honderd loopt, belandt Nick als flink gehavende gedupeerde in de cel. Zijn nieuwe onderkomen blijkt echter een tikkende tijdbom met medebewoners die een stuk minder begrip hebben voor zijn beperking. Connie probeert zijn fout koste wat kost te verhelpen en zijn broer uit de gevangenis te helpen, maar komt nog zo'n tienduizend dollar tekort om de borgtocht te kunnen betalen. Wat volgt is een lange nacht om de rest van het bedrag bij elkaar te sprokkelen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Good Time

acties