Na zijn zoetsappige doorbraak bezorgde de misdaadfilm 'Good Time' eindelijk de juiste waardering voor Robert Pattinson

Na zijn zoetsappige doorbraak bezorgde de misdaadfilm 'Good Time' eindelijk de juiste waardering voor Robert Pattinson

In 'Good Time' speelt Pattinson de rol van een crimineel die onder andere een bankoverval doet.

Robert Pattinson is bij de meeste mensen nog steeds het bekendst door zijn rol als de vampier Edward Cullen in de Twilight-films. Daarna focuste hij zich vooral op onafhankelijke films die misschien wat minder bekend zijn, maar waarin hij zijn acteertalent toonde. Zo is dat ook het geval in de misdaadfilm Good Time uit 2017.

Good Time is geregisseerd door de broers Benny en Josh Safdie met Benny die ook meespeelt in de film naast Pattinson. De film ging in première tijdens het Filmfestival in Cannes in 2017 waar het een van de films was die kans maakte op de Gouden Palm. Uiteindelijk won The Square van regisseur Ruben Östlund dat jaar de prestigieuze prijs.

Verhaal
Good Time is een spannende film die je zal blijven boeien. We volgen Connie Nikas (Pattinson), die na een bankoverval erin slaagt te ontsnappen, maar zijn broertje Nick (Safdie) wordt gepakt. In een wanhopige poging het geld voor de borg bij elkaar te krijgen, raast Connie door de onderwereld van New York.

De film speelt zich af gedurende één nacht met Connie die in geweld en chaos vervalt in een race tegen de klok om zijn broer en zichzelf te redden. Zo komt hij terecht in onder andere een ziekenhuis en een pretpark.

Acteertalent
Edward Cullen in Twilight wordt nog steeds gezien als een van de grootste rollen die Pattinson heeft gespeeld, maar er wordt soms ook wel gelachen met de films. De voorbije jaren heeft Pattinson wel getoond dat hij talent heeft in het acteren en het echt goed kan.


Velen beschouwen dan ook zijn rol in Good Time als zijn beste prestatie tot dan toe. Pattinson onderging een volledige transformatie, veranderde geloofwaardig in een wanhopige bankrover en New Yorker in hart en nieren en leverde een optreden dat schokkende menselijkheid en intense, angstige energie tentoonstelde. De rol toont dat hij een echt talent heeft om volledig op te gaan in zijn rollen en echte emotionele diepgang over te brengen.

Andere rollen
Naast Good Time is Pattinson te zien in heel wat andere onafhankelijke films waarin hij een rol speelt die hem op een andere manier toont dan in Twilight. Zo is hij ook te zien in The Rover, The Lost City of Z, High Life en The Lighthouse.


De grootste rol die hij nu recentelijk heeft gespeeld is die van Bruce Wayne alias Batman in The Batman. Hij speelt er een heel duistere en mysterieuze versie van de superheld. Ook is hij te zien in Tenet van regisseur Christopher Nolan en volgend jaar zal hij te zien zijn in Mickey 17 van Koreaanse regisseur Bong Joon-ho.

Good Time: kijken?
Wil je deze andere kant van Pattinson zien in Good Time, dan kan dat op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair