Onwaarschijnlijk: Deze rapper moest de rol van Samuel L. Jackson spelen in 'Star Wars'

Onwaarschijnlijk: Deze rapper moest de rol van Samuel L. Jackson spelen in 'Star Wars'

Mace Windu werd gespeeld door een van de bekendste acteurs, maar dit was bijna een van de succesvolste muzikanten aller tijden.

Samuel L. Jackson heeft al in heel wat blockbusters en grote franchises gespeeld, al is zijn rol als Jedi Master Mace Windu in het Star Wars-universum toch wel een van zijn bekendste rollen. Toch had het niet veel gescheeld of deze rol was naar iemand anders gegaan.

Windu staat bekend om zijn unieke paarse lightsaber en werd gezien als een van de sterkste en slimste Jedi's van zijn tijd. Ook maakte hij deel uit van de Jedi High Council. Jackson heeft genoten van de rol, maar deze ging bijna naar niemand anders dan Tupac Shakur.

Interesse
De wereldberoemde Amerikaanse rapper was een enorm succesvolle muzikant, maar hij wilde ook graag de filmwereld in. Rick Clifford, zijn voormalige medewerker, liet weten dat Tupac interesse had in acteren en maar wat graag een rol wilde bemachtigen in 'a galaxy far, far away'.

Zijn droom leek uit te gaan komen. Zo zegt Clifford: "Tupac zei me dat George Lucas en Lucasfilm contact met hem hadden opgenomen. Zij hadden een rol als Jedi voor hem in gedachten". Hier kwam het uiteindelijk nooit van, aangezien Tupac net voor de opnames werd vermoord.

Rol
Uiteindelijk ging de rol van Mace Windu dus naar Jackson, die uitermate blij was met de rol. Zo zei hij al eerder: "Tijdens een interview werd me gevraagd wat nog op mijn 'verlanglijstje' stond. Toen zei ik: "Een Star Wars-film maken met George Lucas"."



Lucas belde Jackson hierna zelf op om hem de rol aan te bieden. De geliefde acteur dook dus voor het eerst op in The Phantom Menace en keerde hierna nog twee keer terug, totdat hij op brute wijze uit de weg werd geruimd in Revenge of the Sith.

NieuwsFilm

meest populair