Het is echt doodzonde dat deze scènes met Bane werden geschrapt uit 'The Dark Knight Rises'

Het is echt doodzonde dat deze scènes met Bane werden geschrapt uit 'The Dark Knight Rises'

We hadden de oorsprong van Bane in detail kunnen zien, maar het werd helaas uit de film geknipt.

Heath Ledgers Joker opvolgen als de vijand van de nieuwste Batman-film was een uitdagende taak, maar Tom Hardy als Bane in The Dark Knight Rises werd degelijk ontvangen door fans. Het personage was compleet anders dan de Bane die fans kennen uit de stripboeken, maar de unieke invalshoek en Hardy's acteerwerk viel bij velen wel in de smaak.

Een vroege versie van The Dark Knight Rises bevatte een grote flashback waarin er veel dieper op de oorsprong van Bane werd ingegaan. De scènes zijn nooit uitgebracht, maar we weten wel hoe ze verliepen.

Flashback
Het werd niet echt uitgewerkt in de film, maar er was een grote flashback die iets meer onthulde over wat Bane allemaal heeft doorgemaakt voordat hij Talia al Ghul hielp ontsnappen uit The Pit. De verwijderde flashback vindt plaats in de gevangenis (pit) waar Bane bijna zijn hele leven heeft doorgebracht. Bane leert hier vechten op dezelfde manier als Bruce deed in Batman Begins.

Hij draagt een vroege versie van zijn heupgordel ter ondersteuning, maar het zijn niet de voltooide versies die hij uiteindelijk draagt. Hij draagt ook een vroege versie van zijn gasmasker, helemaal aan elkaar geplakt.

Blessure
Het was een heel gedeelte dat vroeg plaats zou vinden film. We zien hoe Hardy vecht en wordt beschimpt door medegevangenen. Hij heeft kettingen om zich heen en hij staat op houten palen voor evenwichtstraining, terwijl hij wordt aangevallen.


Ra's Al Ghul (Liam Neeson) bezoekt hem niet lang daarna. Naar verluidt liep Bane zijn rugblessure op toen hij zelf probeerde uit de Pit te ontsnappen nadat hij zag hoe Tahlia het voor elkaar kreeg. De flashback is nooit publiekelijk gezien, maar maakte deel uit van een versie van de film die enkel aan sommige crewleden werd vertoond.

Hardy
Fans van Hardy hebben veel om naar uit te kijken. Zo speelt hij een prominente rol in The Bikeriders, de nieuwe film van Jeff Nichols (Midnight Special, Mud). Ook speelt hij de hoofdrol Havoc, de nieuwe Netflix-actiefilm van genremeester Gareth Evans (The Raid).


Uiteraard keert Hardy ook terug in de rol van Eddie Brock/Venom in Venom 3. De opnames van de film liggen momenteel wegens de acteursstaking in Hollywood, maar zullen zo snel mogelijk weer worden opgepakt zodra de staking tot een einde komt.

NieuwsFilm

meest populair