Nederlandse regisseur heeft spijt van zijn 'The Thing'-prequel

Nederlandse regisseur heeft spijt van zijn 'The Thing'-prequel

In 2011 maakte Matthijs van Heijningen Jr. zijn Hollywood-debuut met een film die niet kon tippen aan het origineel.

Eerder dit jaar liet de gevierde regisseur John Carpenter vallen dat er mogelijk een direct vervolg komt op zijn iconische scifi-horrorfilm The Thing.

Hij zei tegen een fan tijdens het Texas Frightmare Weekend er het volgende over:

"Ik heb moeten zweren om het geheim te houden, maar er kan, en ik weet niet of het gaat gebeuren, wel eens een Thing 2 komen."

Het ding is...
Sindsdiens is het doodstil rondom dit mogelijke vervolg. Nu is er echter een andere regisseur die zich ook soort van uitspreekt over een vervolg.

De Nederlandse Matthijs van Heijningen Jr., die in 2011 prequel-film The Thing maakte sprak onlangs met SyFy Wire over een geschrapt plan voor direct vervolg op ZIJN film.



Spijt van dingen
Die zou zijn gegaan over paleontoloog Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead), de enige overlevende van de Noorse slachtpartij in de film, maar zou zich ook tegelijkertijd met de gebeurtenissen uit de klassieker van Carpenter afspelen.

Aldus van Heijningen:

"Kate zou ontsnappen en op zee worden opgepikt. Op een olieboorplatform nabij de Zuidpool zou ze de rest van de wereld proberen in te lichten over wat er is gebeurd. Het monster zou vervolgens losbreken op het platform. Dat zou een tof idee zijn geweest."

Toen zijn film echter flopte, liet de studio achter de prequel het idee vallen. Van Heijningen voegt eraan toe:

"De versie van Carpenter was zo ontzettend goed, en veel fans waren beledigd door de prequel en zagen er het nu niet van in. Ik begrijp nu volledig hoe ze zich voelen."

Dingen veranderen
Tot slot sprak de Nederlander zich uit over een van de grootste klachten over zijn film: het feit dat veel praktische effecten die werden gemaakt door SFX-legendes Alec Gillis en Tom Woodruff Jr. werden vervangen door slechte CGI in de postproductie:

"Ik weet dat hier veel discussie over is, maar we zaten op dat moment op een kruispunt waar praktische effecten ouderwets waren en CGI nog niet goed genoeg. We namen echter het verkeerde besluit door het monster met de computer te maken. En daar heb ik nu spijt van.

Als ik de film nu zou maken zou ik de personages beter ontwikkelen, minder CGI gebruiken en meer paranoia in het script verwerken. The Thing gaat erover dat je niemand kunt vertrouwen. En dat thema hadden we beter kunnen uitwerken."

Saillant detail: vreemd genoeg bleek de film uit 2011 eerder dit jaar een hit op Netflix in de Verenigde Staten.



NieuwsFilm

meest populair