Guillermo Del Toro vertelt over de 'Star Wars'-film die hij wilde maken

Guillermo Del Toro vertelt over de 'Star Wars'-film die hij wilde maken

Guillermo Del Toro onthult details over de 'Star Wars'-film waar hij aan werkte

Een aantal weken geleden onthulde Mexicaanse regisseur Guillermo Del Toro (The Shape of Water, Hellboy) dat hij op het punt stond om een Star Wars-film te regisseren. De film werd uiteindelijk geschrapt en Del Toro ging verder met zijn werk aan andere films. Nu onthult de regisseur meer details over de film die hij wilde maken.

Tijdens een Q&A sessie met Collider vertelde Del Toro dat hij een film wilde maken over Jabba The Hutt. Er was zelfs al een script geschreven door David S. Goyer en het productieteam was bezig met ontwerpen van de wereld en personages. Lucasfilm besloot uiteindelijk de film niet te maken en zich meer te richten op Disney+ series.

"Uit elke ervaring kan je iets leren"
"We gingen het verhaal vertellen over de opkomst en ondergang van Jabba the Hutt, en ik was er super blij mee," vertelt de regisseur in de Q&A. "We waren druk bezig met voorbereidingen maar het is niet mijn geld, het is niet mijn eigendom, en uiteindelijk werd het één van de vele scripts die in de prullenbak zou belanden."



"Ik ben nog steeds een beetje teleurgesteld dat we de film niet konden maken," vervolgt Del Toro. "Maar ik zeg altijd tegen mijn team: 'goed werk jongens, we hebben iets moois proberen te maken en we hebben weer iets geleerd'. Je kan nooit ondankbaar zijn in het leven, wat er ook gebeurt er is altijd een les om te leren. "

Spin-offs
Lucasfilm maakte een aantal Star Wars-spin-offs. Rogue One was een dikke hit maar na het floppen van Solo besloot de studio zijn focus te leggen op tv-series op Disney+.

Guillermo Del Toro ging verder met zijn carrière en maakte succesvolle en voor Oscar genomineerde films zoals The Shape of Water en Pinocchio.

NieuwsFilm

meest populair