Tom Cruise zat bijna in scifi-film van Guillermo Del Toro

Tom Cruise zat bijna in scifi-film van Guillermo Del Toro

De kaiju vs. robots-film van Del Toro is inmiddels alweer 10 jaar oud.

Twee grote namen die we nog niet samen hebben zien werken, hoewel ze er wel alles aan hebben gedaan, zijn acteur/producent Tom Cruise en regisseur Guillermo del Toro.

Door de jaren heen hebben de twee verschillende films samen ontwikkeld, maar geen daarvan is tot dusver gerealiseerd.

Bijna kwam het ervan
Het beroemdste voorbeeld van deze projecten is Del Toro's droomfilm: een verfilming van H.P. Lovecrafts beroemde boek At the Mountains of Madness.

Maar er is ook een film die Del Toro uiteindelijk wél maakte, maar Cruise bijna deel van uitmaakte: Pacific Rim. Die film ging over de strijd tussen mensen die enorme robots moeten besturen om monsters uit de dieptes van de oceaan te bestrijden.

Van Cruise naar Elba
Tijdens een Q&A na de 10-jarige viering van Pacific Rim liet Del Toro vallen dat Cruise oorspronkelijk werd beoogd voor de rol van Stacker Pentecost, een personage dat uiteindelijk werd gespeeld door Idris Elba.



Aldus Del Toro:

"De twee films die als inspiratie dienden voor Pacific Rim waren Hoosiers met Gene Hackman en Top Gun. En de rol die Idris Elba uiteindelijk speelde, was eigenlijk voor Tom Cruise bedoeld.

Er kon echter geen deal worden gesloten. Hij wilde het wel doen, maar het ging niet door door zijn schema. En toen dachten we aan Idris voor de rol."

Druk schema
Cruise was op het moment dat Pacific Rim gemaakt werd bezig met Joseph Kosinski's Oblivion en Doug Limans Edge of Tomorrow.

Del Toro gaf overigens wel aan dat hij, ondanks dat hij niet met Cruise heeft kunnen werken, een hoop lol heeft geschopt met de acteur.

Pacific Rim bracht uiteindelijk wereldwijd 411 miljoen dollar in het laatje.



NieuwsFilm

meest populair