Pacific Rim (2013)

Go big or go extinct

Grootschalige gevechten en aanstekelijk entertainment voeren de boventoon in Guillermo Del Toro’s visueel verbluffende actiespektakel.
play

6,6 details

  • 131 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
131 Min Verenigde Staten

In 'Pacific Rim' spelen zogenaamde 'Jaegers' de hoofdrol. Dat zijn gigantische robots die het op moeten nemen tegen gevaarlijke zeemonsters, de Kaiju genaamd. Helaas voor de mensheid van de toekomst bleken de Jaegers niet in staat de Kaiju te verslaan. Alles lijkt verloren, tot een oud-piloot en een student zonder ervaring een oude Jaeger vinden en leren gebruiken. Zij vormen de laatste hoop voor de mensheid.

Regie
Guillermo del Toro
Cast
Idris Elba, Charlie Hunnam, Ron Perlman, Max Martini, Charlie Day, Clifton Collins Jr., Rinko Kikuchi, Joe Pingue, Burn Gorman, Robert Kazinsky, Brad William Henke, Santiago Segura, Diego Klattenhoff, Larry Joe Campbell, Mana Ashida.
Budget
$ 180.000.000
Opbrengst
$ 407.602.906
Release
12.07.2013
Release NL
18.07.2013
Release DVD
19.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Guillermo Del Toro | Cast: Charlie Hunnam (Raleigh Becket), Idris Elba (Stacker Pentecost), Rinko Kikuchi (Mako Mori), Charlie Day (Newton Geiszler), Burn Gorman (Gottlieb), Ron Perlman (Hannibal Chau), Max Martini (Herc Hansen), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2013

Kaiju-films zijn al jaren een begrip in het land van de rijzende zon. De term laat zich letterlijk vertalen naar ‘vreemd wezen’, maar is in de volksmond inmiddels meer geaccepteerd als ‘reusachtig monster’. Halverwege de vorige eeuw beleefde het genre zijn hoogtijdagen waarin monsters met illustere namen als Godzilla, Mothra en Gamera hele steden in puin legden. Het moet ongetwijfeld tot de verbeelding van een jonge Guillermo Del Toro hebben gesproken. De inmiddels sterk verbeterde technologische mogelijkheden van vandaag de dag bieden hem een gigantische speelruimte om zijn innerlijke kind weer naar boven te laten komen.

In een fraaie openingssequentie geeft hoofdrolspeler Hunnam uitleg aan de gebeurtenissen voorafgaand aan de film. Waar men altijd verwachtte dat het buitenaards leven uit de ruimte zou komen, komt het gevaar in feite uit een portaal naar een andere dimensie op de bodem van de zee. Nadat de eerste Kaiju’s steden als San Francisco en Manilla op hun pad verwoestten, besloot de mensheid om terug te slaan met hun eigen soort monsters. Zo werden de peperdure Jaeger-robots gebouwd; enorme vechtmachines die tot de tanden toe bewapend zijn om het buitenaardse gespuis een lesje te leren. Deze robots worden bestuurd door twee piloten die allebei een hersenhelft van de Jaeger vormen. Hiervoor gaan de twee piloten een neurologische verbinding met elkaar aan (de Drift), die hun gedachtes samenvoegt. Hoe sterker de Drift, hoe beter de Jaeger bestuurd kan worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (61)

Pacific Rim Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Vrij lange film met in essentie hetzelfde verhaal dat terugkeert namelijk de strijd van Jaegers tege......"

Tarkus

"...Goed actiespektakel. Kruising tussen Godzilla en Transformers. Goede special effects, actie van be......"

Spijker2

"...[quote=horizon]Vermakelijke film. Precies wat ik verwacht had. Topper in het genre. Helaas dat zove......"

Pacific Rim

acties