Oorspronkelijke plannen 'Pacific Rim 2' waren bijzonder uniek en veel beter

Oorspronkelijke plannen 'Pacific Rim 2' waren bijzonder uniek en veel beter

Guillermo del Toro had unieke plannen voor de franchise.

Een film over gigantische robots die vechten tegen gigantische monsters klinkt natuurlijk fantastisch. Desondanks was dat uitgangspunt niet voldoende om van Guillermo del Toro's Pacific Rim een grote hit te maken.

De blockbuster was met z'n budget van 150 miljoen dollar bijna een flop, ware het niet dat de film in China maar liefst 111 miljoen dollar opbracht aan de box office. De rest van de wereld was goed voor slechts 300 miljoen dollar. Maar goed, dankzij dat succes in China kreeg de film een vervolg dat in 2016 aangekondigd werd: Pacific Rim: Uprising.

Nieuwe Pacific Rim-film
Del Toro bleef producent voor de film en gaf het stokje over aan Steven S. DeKnight. In een recent interview onthulde Del Toro zijn oorspronkelijke plannen, die een unieke draai zouden hebben gegeven aan het idee van robots versus monsters.

"De slechterik was een of andere tech vent die min of meer internet 2.0 uitgevonden had. En ze realiseerden dat al zijn patenten op één ochtend tot hem gekomen waren," begon Del Toro zijn verhaal.

"Beetje bij beetje vogelen ze het uit en concluderen ze: 'Hij kreeg ze van de Precursors', de wezens die de Kaiju aansturen. We komen erachter dat de Precursors ons zijn, maar dan duizenden jaren in de toekomst. Zij proberen de wereld te terraformen, de Aarde opnieuw te oogsten om te overleven. En wow: wij zitten in exo-bio-suits die er buitenaards uitzien, maar dat niet zijn. Wij zaten erin. En het was een behoorlijk interessante paradox om in te duiken."

NieuwsFilm

meest populair