Pacific Rim: Uprising (2018)

Rise up.

Zonder Del Toro aan het roer is deze franchise minder een liefdesbrief aan Kaiju-films en meer een neefje van Transformers.
play

5,0 details

  • 111 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
  • China
  • Verenigd Koninkrijk
  • Japan
111 Min Verenigde Staten

Pacific Rim: Uprising speelt zich tien jaar na de Battle of the Breach af. Het Jaeger-programma is, versterkt door de overwinning bij de Brach, veranderd in de krachtigste wereldwijde verdedigingsmacht in de menselijke geschiedenis. De PPDC roept nu de beste en slimste mensen op om zich aan te melden en de volgende generatie helden te worden. Als de Kaiju terugkeren, zijn we klaar…

Regie
Guillermo del Toro
Steven S. DeKnight
Cast
Charlie Hunnam, Ron Perlman, Scott Eastwood, John Boyega, Max Martini, Charlie Day, Rinko Kikuchi, Burn Gorman, Adria Arjona, Dustin Clare, Karan Brar, Tian Jing, Jin Zhang, Daniel Feuerriegel, Madeleine McGraw, Nick Tarabay, Cailee Spaeny, Lily Ji, Shyrley Rodriguez, Levi Meaden, Rahart Adams, Ivanna Sakhno, Mackenyu, Wesley Wong.
Release
22.02.2018
Release NL
22.03.2018
Release DVD
25.07.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven S. DeKnight | Cast: John Boyega (Jake Pentecost), Scott Eastwood (Nate Lambert), Cailee Spaeny (Amara Namani), Burn Gorman (Dr. Hermann Gottlieb), Charlie Day (Dr. Newton Geiszler), Tian Jing (Liwen Shao), Jin Zhang (Marshal Quan), Adria Arjona (Jules Reyes), Rinko Kikuchi (Mako Mori) | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2018

Pacific Rim was Guillermo Del Toro's liefdesbrief aan Japanse monsterfilms. Al is hij bekend geworden met duistere sprookjes voor volwassenen, diep van binnen is de regisseur een enthousiast klein jochie. Eentje dat fantaseert over kolossale robots met raketvuisten (Jaegers), gemuteerde megamonsters (Kaiju) en vrachtschepen die gebruikt worden als honkbalknuppels. Helaas trok het origineel te weinig publiek om een vervolgfilm te garanderen. Door getwijfel van de studio moest Del Toro uiteindelijk gaan kiezen tussen twee projecten: Pacific Rim: Maelstrom (zoals de titel ooit luidde) of The Shape of Water. Zijn keuze voor laatstgenoemde leverde hem een Oscar op, maar hij had al wel zijn ideeën voor Pacific Rim doorgegeven aan vervanger Steven S. DeKnight (televisieproducer van o.a. Daredevil).

Er zijn momenten in Pacific Rim Uprising dat die ideeën hun potentie tonen: een achtervolging binnenin het beschadigde lichaam van een Jaeger, een meisje dat probeert haar eigen Jaeger te bouwen, een Jaeger-duel op een ijsvlakte en wat monsterlijke verrassingen op onverwachte plekken. Het is duidelijk dat men probeert om het origineel niet te veel te kopiëren en ons echt te verrassen, maar de uitvoering is niet bepaald vlekkeloos.

alle artikelen (56)

Pacific Rim: Uprising Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Pacific Rim: Uprising

acties