Recensie

Pacific Rim (2013)

Grootschalige gevechten en aanstekelijk entertainment voeren de boventoon in Guillermo Del Toro’s visueel verbluffende actiespektakel.

door Jelle Fastenau om 20:39 in RECENSIES
Pacific Rim poster
Regie: Guillermo Del Toro | Cast: Charlie Hunnam (Raleigh Becket), Idris Elba (Stacker Pentecost), Rinko Kikuchi (Mako Mori), Charlie Day (Newton Geiszler), Burn Gorman (Gottlieb), Ron Perlman (Hannibal Chau), Max Martini (Herc Hansen), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2013

Kaiju-films zijn al jaren een begrip in het land van de rijzende zon. De term laat zich letterlijk vertalen naar ‘vreemd wezen’, maar is in de volksmond inmiddels meer geaccepteerd als ‘reusachtig monster’. Halverwege de vorige eeuw beleefde het genre zijn hoogtijdagen waarin monsters met illustere namen als Godzilla, Mothra en Gamera hele steden in puin legden. Het moet ongetwijfeld tot de verbeelding van een jonge Guillermo Del Toro hebben gesproken. De inmiddels sterk verbeterde technologische mogelijkheden van vandaag de dag bieden hem een gigantische speelruimte om zijn innerlijke kind weer naar boven te laten komen.

In een fraaie openingssequentie geeft hoofdrolspeler Hunnam uitleg aan de gebeurtenissen voorafgaand aan de film. Waar men altijd verwachtte dat het buitenaards leven uit de ruimte zou komen, komt het gevaar in feite uit een portaal naar een andere dimensie op de bodem van de zee. Nadat de eerste Kaiju’s steden als San Francisco en Manilla op hun pad verwoestten, besloot de mensheid om terug te slaan met hun eigen soort monsters. Zo werden de peperdure Jaeger-robots gebouwd; enorme vechtmachines die tot de tanden toe bewapend zijn om het buitenaardse gespuis een lesje te leren. Deze robots worden bestuurd door twee piloten die allebei een hersenhelft van de Jaeger vormen. Hiervoor gaan de twee piloten een neurologische verbinding met elkaar aan (de Drift), die hun gedachtes samenvoegt. Hoe sterker de Drift, hoe beter de Jaeger bestuurd kan worden.

Het eerste wat opvalt aan Pacific Rim zijn de verbluffende visuele aspecten. De kolossale titanengevechten komen goed tot hun recht met gebruik van IMAX en 3D-effecten en denderen met een oorverdovend kabaal van het scherm af. Del Toro maakte gebruik van zowel nieuwerwetse als ouderwetse methodes. Zo bestaat de film niet alleen maar uit een aaneenschakeling van computereffecten, maar werden ook complete stratenblokken van Hongkong nagebouwd en verwoest.

Dat de film grafisch in orde is mag dus wel duidelijk zijn, maar gelukkig wordt het menselijke aspect niet volledig van tafel geschoven. Het aangaan van een sterke Drift is noodzakelijk voor het besturen van een Jaeger, waardoor de focus vooral ligt op samenwerken. Hoewel de personages nog steeds voornamelijk uit welbekende archetypes bestaan, zijn hun achtergronden genoeg uitgediept met details om interessant te blijven. Daarnaast is er ook ruimte voor wat aangename comic relief in de vorm van twee kibbelende wetenschappers (Burn Gorman en Charlie Day), de een een serieuze Duitse wiskundige en de ander een zogenaamde Kaiju-groupie met leren jas en monstertatoeages op zijn armen. Ook Ron Perlman als een louche handelaar in Kaiju-lichaamsdelen zorgt voor komische verlichting.

Desondanks weet Pacific Rim niet aan de nodige clichématige gebeurtenissen te ontkomen. Bijster origineel is het allemaal niet en het verloop van het verhaal laat zich doorgaans gemakkelijk raden. Doet dat echter enige afbreuk aan de entertainmentwaarde? Neen. Pacific Rim is een zeer degelijke blockbuster geworden waar met zichtbaar en aanstekelijk plezier aan gewerkt is. Groots vermaak voor twaalfjarige jongens en voor volwassen mannen in wie stiekem nog steeds een twaalfjarige jongen schuilt.

58 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Carnage

Avatar

Gisteren in de KUIP gezien,kan je vertellen het was een awesometacular film !!!

veel beter uitgewerk dan transformers!!

SilentF0rce

Avatar

Ik heb uhm gister ook gezien in de sneak.
Prachtig gefilmd en lekker veel actie zoals je van een blockbuster verwacht. Misschien soms iets te veel maar ach.. ik vond uhm leuk!

jaime91

Avatar

Hij krijgt gelukkig overal een MONSTER score dus ik ga deze waarschijnlijk ook bekijken in IMAX 3D in Eindhoven! Daar is deze film gewoon voor gemaakt.

filmtotaal "Hoewel de personages nog steeds voornamelijk uit welbekende archetypes bestaan, zijn hun achtergronden genoeg uitgediept met details om interessant te blijven."

En dit is wat ik nou ook zo graag in die Transformers films wil zien. Ik wil niet weer mijn kritiek over Bay gaan spuien maar zoveel verwacht ik niet van die films. Vermakelijke actie dat hebben de films wel, nu nog iets meer uitdiepen van personages en wat betere komedie en we zijn er. Het zou misschien geen gek idee zijn als Bay eens wat raad zou vragen aan Del Toro.

Pete_027

Avatar

Carnage "veel beter uitgewerk dan transformers!!"


Ik had niet anders verwacht.

jaime91

Avatar

Airbender ""Zo bestaat de film niet alleen maar uit een aaneenschakeling van computereffecten, maar werden ook complete stratenblokken van Hongkong nagebouwd en verwoest. "

Niemand die hier over zeurt? Was namelijk meeste kritiek op Man of Steel..."

Inderdaad dat vond ik ook kritiek wat nergens op sloeg.

benjamin

Avatar

jaime91 "Inderdaad dat vond ik ook kritiek wat nergens op sloeg."


Die kritiek kwam volgens mij ook van mensen die vonden dat al die vernieling niet paste bij Superman.

jaime91

Avatar

benjamin "Die kritiek kwam volgens mij ook van mensen die vonden dat al die vernieling niet paste bij Superman."

Ja en van die mensen die vinden dat Superman niet mag doden. Ach voor die mensen is er altijd nog de Christopher Reeve versie. Oh nee, daar doet ie dat ook... O+

C1000-Manneke

Avatar

Prachtige recensie. Mooi 4 sterren gescored. Ik ga hem vrijdag bekijken in Zwolle.

Banned

Avatar

Meh... Snap niet wat mensen hierin zien. Trekt me totaal niet. Toen ik de trailer in de bios zag vond ik de beelden nogal onoverzichtelijk en zat eigenlijk naar een hoop bewegende pixels te kijken. Zal het een kans geven op blu ray maar zeker geen bios.

SneakyV

Avatar

Banned "Meh... Snap niet wat mensen hierin zien. Trekt me totaal niet. Toen ik de trailer in de bios zag vond ik de beelden nogal onoverzichtelijk en zat eigenlijk naar een hoop bewegende pixels te kijken. Zal het een kans geven op blu ray maar zeker geen bios."


Moet je misschien wat beter opletten.. Verder heb ik nooit aan deze film getwijfeld!

PRIME

Avatar

Carnage "Gisteren in de KUIP gezien,kan je vertellen het was een awesometacular film !!!

veel beter uitgewerk dan transformers!!"Zucht

PRIME

Avatar

jaime91 "
En dit is wat ik nou ook zo graag in die Transformers films wil zien. Ik wil niet weer mijn kritiek over Bay gaan spuien maar zoveel verwacht ik niet van die films. Vermakelijke actie dat hebben de films wel, nu nog iets meer uitdiepen van personages en wat betere komedie en we zijn er. Het zou misschien geen gek idee zijn als Bay eens wat raad zou vragen aan Del Toro."


Zucht

PRIME

Avatar

Toffe film, leukste blockbuster van het jaar tot nu toe. Vind het overigens nergens een vergelijking waard met Transformers, maar goed, dat ben ik.

JamesBond

Avatar

Lijkt me best een aardig filmpje, maar het lijkt mij veel te over de top... Niet dat ik dat kan waarderen, maar er is ergens een grens...

Banned

Avatar

SneakyV "Moet je misschien wat beter opletten.. Verder heb ik nooit aan deze film getwijfeld!"


Dat Del Toro zijn ozo grootse gevechten wat duidelijker op beeld zet! Dit werkte voor mij niet.

Spawn999

Avatar

PRIME "Zucht"


Michael Bay take note!:D

Muufley

Avatar

Beste zomer blockbuster van het jaar, laat andere actiefilms een poepje ruiken. Diegene die dit pas later op blu ray willen zien zullen het zich later dik beklagen haha.

Welke lul hier zat nu weer te zeggen dat deze film ging floppen?? Bek toe ja, haha.

Angelater

Avatar

Probleem met MoS was o.a. de overkill aan destructie. Men ging wel erg ver en het voelde minder 'epischer' hoe langer het duurde; mijn mening.

Ben blij dat deze film aardige recensies krijgt, maar ondertussen zijn er ook genoeg mensen die het tegenovergestelde vermelden. Gelukkigerwijze zijn de hoogtepunten de visuele kanten, en dat is echter op het moment het enige wat mij interesseert. Veel kan je namelijk ook niet verwachten van een monster versus robot film.

jaime91

Avatar

Spawn999 "Michael Bay take note!:D"

Helemaal mee eens. Nogmaals ik wil geen hater zijn, het is niet zo dat ik haat om te haten. Ik wil dolgraag genieten van Transformers, alleen laat Del Toro zoals de man in dit filmpje ook al vermeld zien dat een simpel verhaal waarbij het voornamelijk draait om vechtende robotten (wat ook in Transformers het geval is) dat je daar best iets heel leuks van kan maken. Ik hoef geen oscarwaardig verhaal, dat verwacht ik helemaal niet,dat verwacht ik ook niet bij Pacific Rim. Zolang de humor maar niet tenenkrommend is, zolang de film maar goede acteurs bevat, en zolang de personages op een manier geschreven zijn zodat ze er echt toe doen en zolang je echt om de personages geeft. Je kan lullen wat je wil, maar Megan Fox deed er niet toe. Ze zat er alleen in omdat ze een mooi koppie had. Rinko Kikuchi die hier de voornaamste vrouwenrol vervult doet er na wat ik gehoord heb en na wat ik van haar gezien heb wel toe. Of haar acteerprestatie ook overtuigend is kan ik vooralsnog niet zeggen.

Ik ben geen Michael Bay hater, en ik hoop ook echt dat Transformers 4 beter zal zijn ondanks de misschien wat cliché personages want daar kan ik best overheen zien. Ik hoop alleen dat Bay toch stiekem vanaf de zijlijn naar Del Toro kijkt en daar misschien iets van meepikt.

johnwayne

Avatar

Deze film is inderdaad voor 12-jarigen die nog niet veel gezien hebben. Visueel is de film sterk, maar verhaaltechnisch heel erg gemakzuchtig, geen cliché wordt vermeden, waardoor de film geen enkele verrassing heeft. De 2 professoren die als comicrelief moeten werken passen beter in een aflevering van Bassie en Adriaan, hier wekken ze vooral irritatie op. Ik vraag me overigens af of de recensent wel voldoende films heeft gezien aangezien hij rept over voldoende uitgediepte karakters. Wel karakter heeft dan in godsnaam diepgang? Ieder figuur was genomen uit de standaardkast met bordkartonnen figuren: 'de gevallen held die zich terug vecht', 'de onvermurwbare leider', 'de heldin die een trauma moet overwinnen', ' de 2 geniale stuntelende nerds' enz. enz.
Deze Power-rangers vs Godzilla-film vond ik ondanks het visuele geweld teleurstellend.

Muufley

Avatar

71% op Rotten Tomatoes volgens critici en 86% volgens publiek, 7.9 op IMDB.

Haters gonna hate.

Ga dan maar vlug dat stuk stront Lone Ranger zien die jullie blijkbaar wel goed vinden....

O+

Steve-O

Avatar

Fijn zo'n goede recensie :Y Blij toe dat het geen gedrocht is geworden. Althans, het zal toch nog flink wat centjes op moeten halen aan de kassa!

movieboy

Avatar

1 uur geleden de film gezien en ik moet zeggen dat het verbluffend uitzag!!

Ongelooflijk goed uitgewerkt!

guillermo del toro is one amazing director!

Serafijn

Avatar

PRIME "Toffe film, leukste blockbuster van het jaar tot nu toe. Vind het overigens nergens een vergelijking waard met Transformers, maar goed, dat ben ik."
Grote robots. Klaar.

Banned

Avatar

Muufley "Beste zomer blockbuster van het jaar, laat andere actiefilms een poepje ruiken. Diegene die dit pas later op blu ray willen zien zullen het zich later dik beklagen haha.

Welke lul hier zat nu weer te zeggen dat deze film ging floppen?? Bek toe ja, haha."


Hij wel een beetje aan het floppen... http://www.worstpreviews.com/headline.php?id=28917 De film heeft verloren van Adam Sandeler haha

benjamin

Avatar

Muufley "Ga dan maar vlug dat stuk stront Lone Ranger zien die jullie blijkbaar wel goed vinden....

O+"


Verklaar eens wie gezegd heeft dat The Lone Ranger wel goed is. En is het eventueel mogelijk om niet constant in al je posts alle andere mensen te beledigen of zal dat niet lukken?

Banned

Avatar

benjamin "Verklaar eens wie gezegd heeft dat The Lone Ranger wel goed is. En is het eventueel mogelijk om niet constant in al je posts alle andere mensen te beledigen of zal dat niet lukken?"


Niemand kan dat al gezegd hebben omdat niemand hem al gezien heeft. Vind het vreemd dat iedereen de film al slecht vind om dat reviews slecht zijn... Ik dacht dat de meeste zich daar niks van aantrokken... Kijk ik ben geen fan van Del Toro en Pacific Rim trekt me totaal niet maar ik heb de film nog niet gezien dus m'n echt oordeel volgt nog wel maar ik mag toch wel een mening hebben van wat ik de trailer heb gezien... Ik blijf uitkijken naar The Lone Ranger, valt ie tegen dan ik zal ik dat ook wel duidelijk laten merken. Maar soms hebben films slechte review maar is het uiteindelijk een amusante popcorn film.

Planethugo

Avatar

Visueel was het werkelijk fenomenaal. Misschien wel de beste grootschalige actie die ik ooit gezien heb.

Het verhaal viel me echter enorm tegen, zoals Johnwayne zegt. Ontzettende cliche karakters met dito achtergronden met soms tenenkrommende dialogen. De poging om het geheel een luchtiger karakter te geven door de 2 professoren te laten kibbelen was ook cliche maar bovenal gewoon irritant en beide acteurs een complete miscast. Net als het verhaal van die zogenaamd grappige professor met Ron Pearlman. Het sloeg gewoon nergens op. Van Del Toro had ik op dit vlak wel meer verwacht.

Toch maakt de actie heel veel goed. Bij een film als transformers was dat niet het geval. Hoewel cliche, is dit een spektakel van ongekende omvang

JamesBond

Avatar

Banned "Niemand kan dat al gezegd hebben omdat niemand hem al gezien heeft. Vind het vreemd dat iedereen de film al slecht vind om dat reviews slecht zijn... Ik dacht dat de meeste zich daar niks van aantrokken... Kijk ik ben geen fan van Del Toro en Pacific Rim trekt me totaal niet maar ik heb de film nog niet gezien dus m'n echt oordeel volgt nog wel maar ik mag toch wel een mening hebben van wat ik de trailer heb gezien... Ik blijf uitkijken naar The Lone Ranger, valt ie tegen dan ik zal ik dat ook wel duidelijk laten merken. Maar soms hebben films slechte review maar is het uiteindelijk een amusante popcorn film."


Ben ik met je eens, Banned. Ook na alle slechte reviews blijf ik uitkijken naar 'The Lone Ranger'. De trailer van 'The Lone Ranger' vond ik er erg vermakelijk uitzien, en dat had ik bij 'Pacific Rim' niet... Ik heb natuurlijk niet van de tevoren een mening klaarliggen over een film, maar je mag wel zeggen hoe de film je lijkt... Dat is iets anders.

bobocad

Avatar

Banned " Kijk ik ben geen fan van Del Toro en Pacific Rim trekt me totaal niet maar ik heb de film nog niet gezien dus m'n echt oordeel volgt nog wel maar ik mag toch wel een mening hebben van wat ik de trailer heb gezien... "
Maar een mening hebben op basis van een 2 min trailer van een 131 min film schiet je toch wat te kort in de bocht.

Trailers geven teveel een verkeerde indruk! Zo vond ik de trailer van Bruce Almighty erg grappig. Helaas waren alle beste grappen in de trailer verwerkt, waardoor de rest van de film geen ruk aan was. Een trailer is niets minder dan een reclamespotje. En we weten wat reclame toch echt inhoud hé.

Beter is onbevooroordeeld te zijn van elke film die je gaat zien en je niet laten misleiden door allerlei marketing praatjes.

thehungergames

Avatar

Ben benieuwd, maar verwacht niet een heel sterk verhaal. voor een blockbuster lijkt hij me best wel goed.
ik denk trouwens dat mensen negatief zijn over the lone ranger omdat het zo'n beetje een herhaling is van pirates.

Deniro

Avatar

Vorige week al in Amerika gezien in een Dine-In restaurant. Een ervaring die ik ook niet zo snel zal vergeten. Tijdens deze film kreeg ik gewoon mijn avondeten. De film heeft een I-safe-the-world-and-with-the-world-I-mean-America-gehalte. Maar spectaculair dat ie is.

Gigan72

Avatar

Normaal gesproken sla ik films in 3D over in de bios maar voor deze maak ik een uitzondering
Als fan van het kaiju gerne ga ik hem dit weekend bekijken.

Banned

Avatar

Planethugo "Visueel was het werkelijk fenomenaal. Misschien wel de beste grootschalige actie die ik ooit gezien heb.

Het verhaal viel me echter enorm tegen, zoals Johnwayne zegt. Ontzettende cliche karakters met dito achtergronden met soms tenenkrommende dialogen. De poging om het geheel een luchtiger karakter te geven door de 2 professoren te laten kibbelen was ook cliche maar bovenal gewoon irritant en beide acteurs een complete miscast. Net als het verhaal van die zogenaamd grappige professor met Ron Pearlman. Het sloeg gewoon nergens op. Van Del Toro had ik op dit vlak wel meer verwacht.

Toch maakt de actie heel veel goed. Bij een film als transformers was dat niet het geval. Hoewel cliche, is dit een spektakel van ongekende omvang"


Ik hoef niet meteen inhoud in dit soort film maar als karakters en dialogen nergens op lijken dan heb ik al minder zin om een ticket van 10 euro te betalen..

ThinkTwoTimes

Avatar

Deze film trekt me helemaal niet aan maar ik ben wel nieuwsgierig geworden door al die positieve reviews. Maar ik ga hem toch niet kijken in de bioscoop. Ben zelf ook niet echt een grote fan van Del Toro.

Er zijn andere films waar ik meer naar uit kijk deze zomer: the Lone Ranger en Wolverine. Bij die laatste zijn de reviews uitstekend. Niets dan lof over die film op twitter. The Lone Ranger lijkt mij geflopt (na alles wat ik lees) doordat ze teveel 'weirdness' gebruikt hebben. Maar Pirates of the Caribbean had toch ook van die rare momenten? De stukken die ik gezien heb lijken me echt popcorn vermaak van de eerste plank.

batmaster

Avatar

Ik heb hem dinsdag gezien en vond hem niet zo goed. Oke het zag er allemaal goed uit, maar dat ziet bijvoorbeeld transformers er ook uit. Deze film neemt zichzelf veelte serieus. Heel vaag verhaal met heel erg veel clichés. deze film krijgt een 6- van mij.

Silverwing

Avatar

Laat de eerste goede Gundam film maar komen :P

JamesBond

Avatar

ThinkTwoTimes "Er zijn andere films waar ik meer naar uit kijk deze zomer: the Lone Ranger en Wolverine. Bij die laatste zijn de reviews uitstekend. Niets dan lof over die film op twitter."


De reviews over 'The Wolverine' zou ik niet uitstekend noemen. Ze zijn positief, maar de reacties zijn niet super denderend... En waarschijnlijk zijn het voornamelijk fan-boys die uitermate positieve reacties geven ;)

PRIME

Avatar

Deniro " De film heeft een I-safe-the-world-and-with-the-world-I-mean-America-gehalte."


Bla bla bla. Vooral omdat de film zich amper in Amerika afspeelt. Of zag je door het eten het scherm niet meer?

En o ja, het leger kwam er ook niet aan te pas.

En alsnog zo'n argument? Ga lekker NL films kijken anders?

PRIME

Avatar

JamesBond "De reviews over 'The Wolverine' zou ik niet uitstekend noemen. Ze zijn positief, maar de reacties zijn niet super denderend... En waarschijnlijk zijn het voornamelijk fan-boys die uitermate positieve reacties geven ;)"


Als fanboys het fijn vinden, vind ik dat meestal ook zo. :D

SilentF0rce

Avatar

PRIME "Toffe film, leukste blockbuster van het jaar tot nu toe. Vind het overigens nergens een vergelijking waard met Transformers, maar goed, dat ben ik."


Nou dat vind ik dan wel weer een beetje raar hoor. Volgens mij kijk je dan niet echt objectief.

Transformers: Robots, blockbuster, verwoeste steden, heeel veel actie, wereld redden.
Pacific Rim: Robots, blockbuster, verwoeste steden, heeel veel actie, wereld redden.

Tuurlijk zijn er ook een hoop verschillen, maar ik snap de vergelijking wel. Ik vind beide films gewoon erg leuk. (Transformers deel 1 en Pacific Rim)

Angelater

Avatar

Leuke film; al viel de actie soms wat tegen. Zoals mensen boven mij vreesden; soms is alles een beetje warrig in beeld gebracht. Dan is het te donker, te regenachtig en te chaotisch om wat van de gevechten te volgen. Del Toro had wel wat meer shots van boven kunnen gebruiken, zodat alles wat overzichtelijker werd.

Het verhaal is niet wereldschokkend, maar ook niet slecht per se. Het is voldoende onderbouwend voor een actie/sci-fi als deze. De clichés vind ik ook niet zo slecht uitgewerkt en in grote mate zoals men beweert. Gewoon precies zoals je van een blockbuster als deze verwacht. Daarnaast snap ik alle problemen met het acteerwerk en dialogen ook niet. Deze waren gewoon voldoende te pruimen (behalve die korte speech aan het einde misschien :E)

PKP

Avatar

Ik vond de film er grafisch gezien ontzettend gelikt uit zien. Werkelijk een lust voor het oog.

Qua verhaal en dialoog... Been there, done that. Ene cliché na de andere. Deze film moet je zien om diens actie en grafische pracht en praal.

Vriend van mij zei het al: Een B-film met een wat groter budget.

7/10

Deniro

Avatar

PRIME "Bla bla bla. Vooral omdat de film zich amper in Amerika afspeelt. Of zag je door het eten het scherm niet meer?

En o ja, het leger kwam er ook niet aan te pas.

En alsnog zo'n argument? Ga lekker NL films kijken anders?"


Volgens mij heb ik iemand op z'n pikkie getrapt ofzo? Ik vond deze film echt superhard en een van de leukste films die ik dit jaar heb gezien, maar met de filmgehalte geef ik gewoon aan dat de film een voor mijn gevoel erg Amerikaans tintje heeft. Maakt dat uit? Neuh. Ik dacht de New York skyline een aantal keer op de achtergrond van de Jaeger vs Godzilla-achtige te zien., maar dat heb ik dan verkeerd. Ik ga hier ook niet heen met een potlood en notitieblok.

En die laatste opmerking is net zo erg nergens op gebaseerd als dat ik tegen jou zou zeggen, ga lekker met je autobots spelen anders?

SunChaser

Avatar

Leuk die gevechten voor 5 min maar tis daarna wel saai, al die close ups in de regen, verder vol plotholes, slecht acteerwerk en domme dialogen

Tegenvaller

spock

Avatar

Planethugo "Visueel was het werkelijk fenomenaal. Misschien wel de beste grootschalige actie die ik ooit gezien heb.

Het verhaal viel me echter enorm tegen, zoals Johnwayne zegt. Ontzettende cliche karakters met dito achtergronden met soms tenenkrommende dialogen. De poging om het geheel een luchtiger karakter te geven door de 2 professoren te laten kibbelen was ook cliche maar bovenal gewoon irritant en beide acteurs een complete miscast. Net als het verhaal van die zogenaamd grappige professor met Ron Pearlman. Het sloeg gewoon nergens op. Van Del Toro had ik op dit vlak wel meer verwacht.

Toch maakt de actie heel veel goed. Bij een film als transformers was dat niet het geval. Hoewel cliche, is dit een spektakel van ongekende omvang"

Ik had het niet beter kennen zegen,film viel mijn ontzettent tegen.

Robintje

Avatar

Heerlijke blockbuster !

Actie is groots, special effects zijn super.. ik heb ervan genoten.
Helaas vond ik de finale erg tegenvallen, vond de actie na het rustige middenstuk 10x beter en veel mooier. Dat de finale onder water afspeelt vond ik minder spannend en mooi dan erboven.

centr1no

Avatar

Deniro "Volgens mij heb ik iemand op z'n pikkie getrapt ofzo? Ik vond deze film echt superhard en een van de leukste films die ik dit jaar heb gezien, maar met de filmgehalte geef ik gewoon aan dat de film een voor mijn gevoel erg Amerikaans tintje heeft. Maakt dat uit? Neuh. Ik dacht de New York skyline een aantal keer op de achtergrond van de Jaeger vs Godzilla-achtige te zien., maar dat heb ik dan verkeerd. Ik ga hier ook niet heen met een potlood en notitieblok.

En die laatste opmerking is net zo erg nergens op gebaseerd als dat ik tegen jou zou zeggen, ga lekker met je autobots spelen anders?"


Pikkie getrapt heeft er niets mee te maken.
Er zit niet zo heel veel plot in deze film dus zou het niet zo heel moeilijk moeten zijn geweest mee te krijgen dat er een goede reden is waarom het grootste gedeelte van de film zich juist niet in Amerika afspeelt.
Jouw initiële opmerking en enige punt van kritiek slaat daarom nergens op maar het feit dat je je punt probeert te verdedigen met de potlood en notitieblok-opmerking is des te erger.

Deniro

Avatar

Dat 'Amerikaans' gehalte is geen puntje van kritiek. Dat is een beetje het misverstand hier. Het zit er ook niet heel opvallend in. Ik vind het een heerlijke Hollywood popcornfilm. Niks op aan te merken. Het enige wat ik opvallend dacht te vinden was het feit dat het beeld werd geschetst dat ze de gehele mensheid wilden redden terwijl ik alleen maar Amerikanen met elkaar hoorden praten en in de achtergronden de skylinen van verschillende Amerikaanse steden dacht te herkennen. Dat bleek niet vaak zo te zijn. Vandaar mijn potlood en notitieblok-opmerking. Ik heb eigenlijk geen kritiek op de film. Ik beschrijf een paar dingen die ik juist opvallend vond.

PRIME

Avatar

Deniro "Volgens mij heb ik iemand op z'n pikkie getrapt ofzo? Ik vond deze film echt superhard en een van de leukste films die ik dit jaar heb gezien, maar met de filmgehalte geef ik gewoon aan dat de film een voor mijn gevoel erg Amerikaans tintje heeft. Maakt dat uit? Neuh. Ik dacht de New York skyline een aantal keer op de achtergrond van de Jaeger vs Godzilla-achtige te zien., maar dat heb ik dan verkeerd. Ik ga hier ook niet heen met een potlood en notitieblok.

En die laatste opmerking is net zo erg nergens op gebaseerd als dat ik tegen jou zou zeggen, ga lekker met je autobots spelen anders?"


Ik weet niet of je dit nog leest, maar ze zeiden meermaals in de film dat ze in Hong Kong waren. Waar jij New York denkt te zien?

En nee, mijn comment was niet zomaar. Misschien heb je bij NL films een minder Amerikaans gevoel.

PRIME

Avatar

Deniro "Dat 'Amerikaans' gehalte is geen puntje van kritiek. Dat is een beetje het misverstand hier. Het zit er ook niet heel opvallend in. Ik vind het een heerlijke Hollywood popcornfilm. Niks op aan te merken. Het enige wat ik opvallend dacht te vinden was het feit dat het beeld werd geschetst dat ze de gehele mensheid wilden redden terwijl ik alleen maar Amerikanen met elkaar hoorden praten en in de achtergronden de skylinen van verschillende Amerikaanse steden dacht te herkennen. Dat bleek niet vaak zo te zijn. Vandaar mijn potlood en notitieblok-opmerking. Ik heb eigenlijk geen kritiek op de film. Ik beschrijf een paar dingen die ik juist opvallend vond."


Een van de hoofdrolspelers is Japans.

Spijker2

Avatar

Deniro "Volgens mij heb ik iemand op z'n pikkie getrapt ofzo? Ik vond deze film echt superhard en een van de leukste films die ik dit jaar heb gezien, maar met de filmgehalte geef ik gewoon aan dat de film een voor mijn gevoel erg Amerikaans tintje heeft. Maakt dat uit? Neuh. Ik dacht de New York skyline een aantal keer op de achtergrond van de Jaeger vs Godzilla-achtige te zien., maar dat heb ik dan verkeerd. Ik ga hier ook niet heen met een potlood en notitieblok.

En die laatste opmerking is net zo erg nergens op gebaseerd als dat ik tegen jou zou zeggen, ga lekker met je autobots spelen anders?"


:E

MrMister

Avatar

Eergister gezien, deze film MOET je gewoon IMAX 3D kijken, anders mis je echt heel wat!

En wat betreft die cliche's, daar stoorde ik me echt niet aan. Ik denk dat het heel moeilijk is om evenveel aandacht te geven aan zowel karakterontwikkeling als reusachtige monster/robotgevechten. Ik heb heel erg genoten en ga morgen weer!

eens met de recensie 8/10

Yanggie

Avatar

Pacific Rim is FUCKING AWESOME! Heerlijke actiefilm. Zo hoort een blockbuster te zijn. Visueel was hij meesterlijk.
Beste actiefilm van het jaar tot nu toe. Ga gewoon kijken en je zal niet teleurgesteld worden.

Deniro

Avatar

PRIME "Ik weet niet of je dit nog leest, maar ze zeiden meermaals in de film dat ze in Hong Kong waren. Waar jij New York denkt te zien?

En nee, mijn comment was niet zomaar. Misschien heb je bij NL films een minder Amerikaans gevoel."


Lees mn eerste reactie op deze recensie. Dank je voor het vriendelijke verzoek, maar het is nergens op gebaseerd. Ik heb vrijdag Lek gezien, leuke film, maar leek te veel op The Departed die toch net eventjes wat leuker is.

En oke, New York blijkt inderdaad Hong Kong, toegegeven, mijn fout, waarschijnlijk eventjes gestikt in m'n tortilla die ik er bij kreeg. Het is de Pacific Rim ook, wordt een beetje onmogelijk er New York bij te betrekken. Het moment dat ik de film keek zat ik namelijk in New York, wellicht dat het aan m'n enthousiasme lag.

Inmiddels heb ik trouwens al meer argumenten gegeven bij een opmerking die niet kritisch bedoeld is dan jou reactie over de film (Toffe film, leukste blockbuster van het jaar tot nu toe. Vind het overigens nergens een vergelijking waard met Transformers, maar goed, dat ben ik.. Alsof je alleen moet argumenteren als je kritisch bent. En dat niet eens bent.

En het is niet per se het Amerikaans 'gehalte' dat ik opmerkelijk vond, het is dat wat ik beschreef in m'n eerste reactie dat ik opmerkelijk vond. Daar is niets ergs aan, dat vind ik (mijn mening) gewoon opvallend. De wereld wordt aangevallen en je ziet een paar mooie plaatjes wat andere delen van de wereld en een paar excentrieke Europeanen, maar ondertussen zijn het wel Amerikanen of Amerikaans sprekende mensen die de wereld gaan redden (+ typische Hollywood cliches als 'cancelling the Apocolypse!'). Dat komt in zoveel films voor, ik weet, maar ik vind het opvallend. Al die Marvel Comics films hebben er iets van weg. Het is cool, het is alleen soms grappig om op te merken. Misschien ben je daar niet mee eens, dat mag. Ik heb er mijn argumentatie bij gegeven.

akketa

Avatar

Deniro "Ik heb vrijdag Lek gezien, leuke film, maar leek te veel op The Departed die toch net eventjes wat leuker is. "


Maar Lek is ouder dan The Departed en zelfs ook ouder dan het origineel van The Departed. Lek is zelf weer gebaseerd op een boek uit 1991 met waargebeurde politieverhalen. Dan blijkt Infernal Affairs/The Departed ineens niet meer zo origineel. (Maar blijven wel ijzersterke films.)

Deniro "De wereld wordt aangevallen en je ziet een paar mooie plaatjes, wat andere delen van de wereld en een paar excentrieke Europeanen, maar ondertussen zijn het wel Amerikanen of Amerikaans sprekende mensen die de wereld gaan redden (+ typische Hollywood cliches als 'cancelling the Apocolypse!')."


Qua bombast en cliché's was het, ondanks een Mexicaanse regisseur, een echte Amerikaanse Studioblockbuster. Dus dan is het logisch dat een Amerikaan de wereld redt. Als wij in Nederland zo'n film maken, dan zou het ook een Nederlander zijn die de wereld redt.
Trouwens, er waren bijna geen Amerikanen te zien in deze film. Eigenlijk maar 3: de hoofdrolspeler, de geleerde en Ron Perlman. Dan tel ik zijn broer niet mee.
De arrogante en vader waren Australisch, zij was Japans, de andere Jaegers waren Russen en Chinezen. De Maarschalk met de verplichte speech was zelfs Brits. Dus erg weinig Amerikanen die de wereld redden, dat de film de Hollywood opzet heeft staat daar los van.

Dit is toch de film waarin Guillermo del Toro het minst zijn hand heeft laten zien. Het is dat er geen Bimbo's in zaten, anders had het zo een Michael Bay film kunnen zijn. Erg cliché, mwah-spelende acteurs, overdreven, flauwe sidekicks, maar wel goede visuals en stoere actie.
Ik had van Guillermo meer verwacht. Alsof de studio alles voor hem heeft gedaan. Nergens die donkere laag, die zwarte humor. Allemaal rechttoe, rechtaan. Zelfs Mimic had meer inhoud dan deze film.

Niet dat ik me niet vermaakt heb, zelfs de 3D-conversie was netjes.

Pacific Rim

acties