Goede vooruitzichten voor 'Pacific Rim 2'

Legendary Pictures gaat graag verder, maar dan moet Guillermo del Toro wel met een goed plot komen.

Aankomende zomer draait van Legendary Pictures een volgende monsterfilm in de bioscoop. Na het grootse Pacific Rim van verleden jaar schotelt de studio ons binnenkort de remake Godzilla voor. Als het aan studiobaas Thomas Tull ligt krijgt Pacific Rim een vervolg, al ligt het lot wel in handen van regisseur Guillermo del Toro. Hij sprak met Collider.

Volgens Tull heeft Pacific Rim het financieel prima gedaan en daarom zou een sequel een logische stap zijn. "We vinden het fantastisch om met Guillermo te werken. En als je het opzoekt dan heeft Pacific Rim het beter gedaan dan bijvoorbeeld de eerste X-Men film, Batman Begins, Superman Returns, The Fast and the Furious en Star Trek. Dat is knap, zeker voor een origineel verhaal."

Zijn vergelijking klopt grotendeels. Pacific Rim wist verleden jaar $411 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa. Van de bovengenoemde titels wist er geen één boven de $400 miljoen te eindigen. Uiteraard was Pacific Rim wel een vrij prijzige titel. Het kostte namelijk $190 miljoen om te maken.

Daarnaast waren de opbrengsten van de Dvd/Blu-Ray-verkopen en de merchandise werg sterk. Ook om deze reden ziet Tull een vervolg wil zitten. Del Toro trekt echter de kar: "Het is duidelijk dat de fans van de [Pacific Rim-]wereld houden. We gaan weer om tafel met Guillermo en als hij met een goed plot komt, dan gaan we op zeker verder."



NieuwsFilm

meest populair