Gameverfilming 'Borderlands' wordt "knettergestoord" volgens regisseur

Gameverfilming 'Borderlands' wordt "knettergestoord" volgens regisseur

De film heeft een tijd op de planken gelegen, maar er komt nu steeds meer naar buiten over wat we kunnen verwachten.

Tijdens zijn promoronde voor Dreamworks Animations geanimeerde horrorserie Fright Krew, werd medebedenker Eli Roth gevraagd naar een aantal projecten waar hij aan werkt.

Deze tiendelige serie is nu (in Amerika) te streamen via Hulu en Peacock, maar Roth brengt binnenkort ook zijn komische slasher-film Thanksgiving uit en volgend jaar verschijnt ook eindelijk de verfilming van de gamereeks Borderlands.

Veel tegenslagen
Die laatste film is ondertussen al jaren in de maak en heeft heel wat tegenslagen gekend. Nu lijkt er langzaam maar zeker meer over de film naar buiten te komen.

Roth gaf aan dat de film de gekkigheid van de games zal bevatten. En daarom liet hij ook game-bedenker Randy Pitchford meedenken tijdens de productie van de film.



Grappig en wild
Aldus Roth:

"De film is knettergek. Ik wilde de toon van de games aanhouden in de film. En Randy Pitchford, de bedenker van de games, was erbij om daarvoor te zorgen.

Als ik een idee had voor een grap die niet onderdeel uitmaakte van de games, was hij er veelal enthousiast over.

Dus ja, de film is grappig en wild. Het was een enorme opgave om hem te maken, zeker tijdens de coronacrisis. Mensen moeten er nog even op wachten, maar ik ben erg blij met wat we hebben."

Komt het dan toch goed?
Met de cast van de film zit het ook snor. Deze bestaat uit namen als Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black, Jamie Lee Curtis, Ariana Greenblatt, Florian Munteanu, Haley Bennett, Édgar Ramírez, Gina Gershon, Cheyenne Jackson, Janina Gavankar, Bobby Lee, Olivier 'The Dutch Giant' Richters en Penn Jillette.

Ondanks de lovende woorden van Roth zouden er wel een hele hoop aanpassingen zijn gedaan aan de film, waar niet iedereen blij mee is. Dat zou ook de reden kunnen zijn waarom scenarist Craig Mazin (Chernobyl, The Last of Us) zijn naam heeft verwijderd van de film. En dát is meestal geen goed teken.

Borderlands moet ergens in 2024 de bioscopen bereiken.



NieuwsFilm

meest populair