Hoe heeft iedereen deze 'Harry Potter'-blooper over het hoofd kunnen zien?

Hoe heeft iedereen deze 'Harry Potter'-blooper over het hoofd kunnen zien?

Kleine foutjes zijn te begrijpen, maar dit is toch wel echt een blunder.

Harry Potter is een van de geliefdste filmfranchises aller tijden, maar het was natuurlijk wel te verwachten dat als er zoveel films worden gemaakt dat hier dan kleine foutjes in kunnen zitten. Er zit echter ook een behoorlijke blunder in.

In de franchise krijgt Harry Potter wel vaker te horen dat hij precies dezelfde ogen heeft als zijn moeder, Lily. In de boeken van J.K. Rowling hebben de twee namelijk groene ogen, maar de franchise zit toch iets anders in elkaar gestoken...

Probleem
De jonge Daniel Radcliffe, die pas 11 jaar oud was toen de eerste film werd opgenomen, had moeite met de contactlenzen die hij moest dragen. Hij had hier namelijk een allergische reactie op.

Er werd vervolgens contact opgenomen met Rowling, om te vragen of Radcliffe door mocht gaan zonder de lenzen. Zij ging hiermee akkoord. Blijkbaar was dit niet alleen makkelijker voor de acteur, maar ook i.v.m. de nodige greenscreen-scènes.

Onduidelijk
De nodige fans kunnen hier wel mee leven, maar toen het laatste deel, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 uitkwam, zorgde dit wel voor de nodige gefronste wenkbrauwen. Hierin zien we een jonge Lily voorbij komen, maar dan wel met bruine ogen.



Dit zou normaalgesproken geen al te groot probleem zijn, maar het feit dat moeder en zoon in de boeken dezelfde kleur ogen hebben en dit door meerdere personages wordt aangekaart (zelfs door Severus Snape vlak voor zijn dood) zorgt ervoor dat menig 'die-hard' Harry Potter-fan dit niet zo kon appreciëren.

Serie
Het is onbekend of de jonge actrice die Lily speelde ook last had van de lenzen of dat het team dit gewoon over het hoofd heeft gezien. Er komt wel een Harry Potter-serie aan, dus misschien dat hier nu deze keer beter op gelet zal worden!



NieuwsFilm

meest populair