Deze film inspireerde Ari Asters 'Midsommar' en je kunt 'm deze week in de bioscoop zien

Deze film inspireerde Ari Asters 'Midsommar' en je kunt 'm deze week in de bioscoop zien

Een puriteinse politie-sergeant arriveert in een Schots eilanddorp op zoek naar een vermist meisje, dat volgens de heidense lokale bevolking nooit heeft bestaan.

Vanaf deze week is er weer gloednieuwe oude film in de Nederlandse bioscopen: The Wicker Man van Robin Hardy. Deze 'gouwe ouwe' komt uit '73, maar doet het vandaag de dag nog steeds erg goed bij cultfilm-fans.

Eén van de film's grootste fans is schrijver/regisseur Ari Aster die The Wicker Man meermaals als grootste inspiratiebron voor zijn eigen film Midsommar heeft genoemd.

Synopsis
Politie-inspecteur Howie van de Western Highland Police reist naar een klein Schots eilandje in particulier bezit om de verdwijning van een 12-jarig meisje te onderzoeken. Daar aangekomen bevreemdt het hem dat de dorpsbewoners totaal niet bezig lijken te zijn met de verdwijning.

Ook blijkt dat er een mysterieuze levensinstelling is waar aparte rituelen, natuurverering, vrije seks en hekserij onderdeel van uitmaken. Wat begint als een routineonderzoek, verandert voor de vrome Howie langzaam in een angstaanjagende nachtmerrie.

Absurd spannend
In de trailer kunnen we al zien dat het mysterie zich traag ontpopt tot een behoorlijk wilde horror-trip. Dat het een vijftig jaar oude film is zou je bijna vergeten; de beelden zien er nog steeds prachtig uit.


The Wicker Man is terug in de bioscoop te zien vanaf 19 oktober.

NieuwsFilm

meest populair