Dit 'Pirates of the Caribbean'-personage moest oorspronkelijk een Nederlander worden

Dit 'Pirates of the Caribbean'-personage moest oorspronkelijk een Nederlander worden

Regisseur Gore Verbinski wilde eigenlijk dat een geliefd personage Nederlands zou zijn, maar de acteur dacht er anders over.

De Pirates of the Caribbean-films zijn nog altijd zeer geliefd, wat deels komt door de memorabele personages. Een voorbeeld hiervan is de kwaadaardige Davy Jones (Bill Nighy) uit deel twee en drie. Nu blijkt dus dat regisseur Gore Verbinski oorspronkelijk een andere kant op wilde met het personage.

Verbinski wilde Davy Jones om een logische reden een Nederlander maken, maar Bill Nighy wilde een Schots accent gebruiken.

Davy Jones
Davy Jones debuteerde in Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest en is gebaseerd op het gelijknamige personage uit een zeemanslegende. Hij is de kapitein van de Flying Dutchman (gebaseerd op het legendarische spookschip met dezelfde naam), wiens bemanning bestaat uit mensen die 100 jaar slavernij hebben ingeruild voor onsterfelijkheid.

Met elk jaar dat verstrijkt, worden de bemanningsleden minder menselijk; hun lichamen nemen eigenschappen van de zee aan, totdat ze uiteindelijk volledig deel gaan uitmaken van het schip.

Dutchman
De naam zegt het natuurlijk al, maar Davy Jones en de Flying Dutchman in de films is gebaseerd op het zeemansverhaal over het spookschip de Vliegende Hollander. Omdat dit verhaal Nederlandse oorsprongen heeft, vond Gore Verbinski het logisch als Davy Jones een Nederlander zou zijn in de film.


Bill Nighy onthulde wat hij hierop te zeggen had: "Ik doe geen Nederlands. Dus heb ik voor Schots gekozen."

Invloed
Nighy vertelde dat zijn voornaamste invloed voor zijn accent kwam van de Schotse sitcom Still Game: "Ik moest een accent vinden dat niemand anders had. Hoewel Alex Norton Schots is, was de mijne iets anders. We wilden iets dat onderscheidend en gezaghebbend was. Ik heb Still Game gezien en ik ben een fan. Het soort extremiteit van het accent is op dat gebied geïnspireerd."


Jones kwam in deel drie aan zijn eind, maar in het vijfde deel Dead Men Tell No Tales werd zijn terugkeer ingeluid in een scène na de aftiteling. Helaas komt er geen direct vervolg op deze film en is het dus onwaarschijnlijk dat we Jones terug gaan zien.

NieuwsFilm

meest populair