'Dune'-ster Timothée Chalamet zag Christopher Nolan-film 12 keer in IMAX: "uur moeten janken"

'Dune'-ster Timothée Chalamet zag Christopher Nolan-film 12 keer in IMAX: "uur moeten janken"

Timothée Chalamet was teleurgesteld in de kleine rol die hij had in 'Interstellar'.

Dune-ster Timothée Chalamet is een groot fan van Christopher Nolan. The Dark Knight is één van zijn favoriete films en Heath Ledgers rol als de Joker inspireerde hem om te gaan acteren. Chalamet was dan ook superblij dat Nolan hem castte in Interstellar.

Chalamet is vooral bekend door zijn rollen als ongemakkelijke tieners in Lady Bird en Call Me By Your Name (waarvoor hij een Oscarnominatie ontving). Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn rol als Paul Atreides in Denis Villeneuve's Dune. Maar veel filmfans zijn vergeten dat een piepjonge Chalamet een kleine rol had in Christopher Nolans Interstellar.

Een kleine rol
In Interstellar speelt Chalamet Tom, de zoon van Matthew McConaughey's personage Cooper. De relatie tussen Cooper en zijn dochter Murph staat centraal in de film. De film lijkt dan ook te vergeten dat Cooper ook nog een zoon heeft. Chalamet is teleurgesteld in de kleine rol die hij in de film heeft.

In de Youtube-serie Actors on Actors van Variety spreekt Chalamet met collega Emma Stone over de teleurstelling: "Ik zag de film en vond hem fantastisch. Maar na de première ging ik naar huis naar mijn vader en heb ik een uur gehuild omdat mijn rol zo klein was. Ik had gedacht dat ik meer schermtijd zou hebben."

Oplichter
De acteur heeft geen wrok met Christopher Nolan en is vooral blij dat de film zo goed is. Zijn rol minimaliseren was uiteindelijk het beste voor de film.



Chalamet vertelt verder dat hij zich als een oplichter voelde tijdens de promotietour van de film. De acteur was destijds pas 18 en was bij het grote publiek nog niet bekend. Maar hij stond wel naast grote sterren als Matthew McConaughey, Jessica Chastain en Anne Hathaway.

12 keer
"Ik heb Interstellar wel 12 keer in Imax gezien. Christopher Nolan hield een screening in Lincoln Square. Het was een bizarre ervaring, de film werd vertoond op een gigantisch scherm en ik had destijds helemaal nog geen carrière. Ik voelde een beetje als een oplichter in zo een grote zaal omringd door grote sterren".

In Interstellar staat de aarde op het punt om onbewoonbaar te worden. Een groep astronauten reizen door een wormgat om in een ander sterrenstelsel een nieuwe leefbare planeet te vinden. Je kan Interstellar bekijken op HBO Max.



NieuwsFilm

meest populair