Gedroomde Star Wars-hoofdrol loopt uit op nachtmerrie: wat gebeurde er met Jake Lloyd?'

Gedroomde Star Wars-hoofdrol loopt uit op nachtmerrie: wat gebeurde er met Jake Lloyd?'

De jonge acteur scoorde een droomrol in 'a galaxy far, far away' maar dit draaide rampzalig uit...

Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over acteur Edward Furlong. Het leek erop dat het kindsterretje, bekend uit Terminator 2 en American History X, een mooie toekomst stond te wachten. Niks bleek minder waar... Dit was helaas ook het geval voor Jake Lloyd.

Net zoals Furlong is Lloyd niet echt een bekende naam, maar dit had ook veel anders kunnen lopen. De kans is namelijk behoorlijk groot dat je Lloyd wel al eens gezien hebt en ook nog wel in een van de allergrootste blockbuster-franchises aller tijden.

Star Wars
Op 10-jarige leeftijd wist Lloyd de rol van Anakin Skywalker te bemachtigen in Star Wars I: The Phantom Menace in 1999. Dit was zijn eerste grote rol, waarvoor hij dus meteen mocht samenwerken met grootheden als George Lucas, Liam Neeson, Ewan McGregor en Natalie Portman.

Een droom die uitkomt zou je zeggen, maar dit werd een heuse nachtmerrie voor de jonge Lloyd. Hij acteerde hierna nog in enkele kleine films maar hij besloot al vroeg te stoppen. De reden hiervoor? Hij werd enorm veel gepest op school vanwege zijn rol in Star Wars.

Einde carrière
Dat niet alleen. Lloyd werd ook genomineerd voor de Razzie Award voor slechtste bijrol-speler voor zijn vertolking, iets dat natuurlijk ook niet meehelpt. Helaas ging het vanaf daar behoorlijk bergafwaarts...



Lloyd probeerde zelf films te gaan maken, maar dit bleek niet echt een succes te zijn. Uiteindelijk liet hij Hollywood volledig achter zich, om film te studeren in de Columbia College of Chicago, maar ook dit maakte hij niet af.

Problemen
In 2015 werd Lloyd zelfs aangehouden, toen hij niemand minder dan zijn eigen moeder, Lisa Riley, aanviel. Zij weigerde echter een aanklacht in te dienen, aangezien haar zoon was gediagnosticeerd aan schizofrenie. Hij was was vergeten zijn medicijnen te nemen en zou daardoor zijn doorgedraaid.



Later datzelfde jaar werd Lloyd opnieuw gearresteerd na een wilde politieachtervolging. De voormalige acteur werd maar liefst 10 maanden lang vastgehouden in het Colleton County Detention Center, voordat hij naar een psychiatrisch ziekenhuis werd gestuurd.

Grootste tegenslag
Toen het eindelijk weer iets beter leek te gaan met Lloyd stierf zijn zus plotsklaps op 26-jarige leeftijd in haar slaap in 2018. Twee jaar hierna besloot Lloyd om dichter bij zijn familie te gaan wonen, die hem helpen met zijn zware vorm van schizofrenie.

NieuwsFilm

meest populair