Als je dit weet, dan kijk je 'Back to the Future' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'Back to the Future' nooit meer

Een bepaald plotgat in de klassieker roept toch de nodige vraagtekens op.

Robert Zemeckis' Back to the Future is zonder twijfel een van de meest geliefde en herkenbare films uit de jaren 80. Omdat tijdreizen zo'n centraal onderdeel is van de film, is het ook bijna onvermijdelijk om hier en daar een plotgat te hebben. Een bepaald plotgat in de film blijft toch wel erg apart.

Waarom herkennen George (Crispin Glover) en Lorraine McFly (Lea Thompson) de jongen die ze aan elkaar heeft voorgesteld niet?

Tijdreizen
In de film gaat Marty McFly (Michael J. Fox) terug naar 1955 en komt hier zijn ouders tegen. Hij bemoeit zich met hun eerste ontmoeting en Marty's (toekomstige) moeder Lorraine wordt juist verliefd op hem in plaats van zijn vader, wat desastreuze gevolgen kan hebben voor de tijdlijn.

Marty moet er dus voor zorgen dat zijn toekomst intact blijft door zijn ouders bij elkaar te brengen, anders wordt hij nooit geboren.

Paradox
Aan het eind van de film wordt Marty wakker in zijn kamer en lijkt het alsof zijn avontuur in het verleden gewoon een droom was, maar zodra hij de woonkamer binnentreedt, bleek dit toch niet het geval. Zijn acties in het verleden hebben namelijk toch zijn toekomst veranderd


Gelukkig voor Marty hebben zijn acties alleen maar goede veranderingen in de toekomst teweeg gebracht voor zijn familie, maar er blijft wel een grote vraag over: waarom vinden George en Lorraine McFly het niet apart dat hun zoon exact lijkt op de jongen die ze 30 jaar geleden aan elkaar voorstelde?

Goed einde
Bob Gale, de schrijver van Back to the Future kwam een aantal jaar geleden met een verklaring voor dit plotgat. Hij zei het volgende: "Houd er rekening mee dat George en Lorraine Marty/Calvin slechts zes dagen kenden toen ze zeventien waren, en dat ze hem niet eens elke dag van die zes dagen zagen."


"Ik durf te wedden dat de meesten van ons door onze jaarboeken van de middelbare school zouden kunnen bladeren en foto's van onze tienerklasgenoten zouden kunnen vinden die enige gelijkenis vertonen met onze kinderen."

NieuwsFilm

meest populair