Netflix Originals: dit is een van de beste thrillers van Netflix zelf

Netflix Originals: dit is een van de beste thrillers van Netflix zelf

Jake Gyllenhaal schittert in deze spannende film van Netflix zelf.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste thrillers op de streamingdienst: The Guilty met Jake Gyllenhaal.

Deze spannende thriller van Netflix zelf is meer dan de moeite waard.

Verhaal
De film speelt zich af in de loop van één ochtend in een callcenter van de Amerikaanse alarmcentrale 911. Call-operator Joe Baylor (Gyllenhaal) probeert een beller te redden die in groot gevaar verkeert, maar hij ontdekt al snel dat niets is wat het lijkt en dat de waarheid onder ogen zien de enige uitweg is.

De film werd opgenomen in slechts 11 dagen in oktober 2020 vanwege de COVID-19-pandemie. Regisseur Antoine Fuqua mocht niet eens aanwezig zijn op de set, dus werd er een apart plan bedacht. Er werd besloten om een bestelwagen uit te rusten met schermen en deze dichtbij de set te parkeren. Zo kon Fuqua zien hoe alles verliep op de set en kon hij via Zoom met zijn cast en crew praten.

Ontvangst
De film werd goed ontvangen door critici. Op Rotten Tomatoes heeft The Guilty namelijk een critics score van 74%, wat erg netjes is.


De film werd in de eerste maand na de release op 24 september 2021 door 69 miljoen huishoudens gestreamd en was in 91 landen de best bekeken film op het platform.

Remake
Een apart feitje is dat The Guilty een remake is van de Deense film Den skyldige uit 2018. Gyllenhaal verkreeg eind 2018 zelf de rechten voor een Amerikaanse remake van deze film en besloot hier zelf in te spelen en te produceren onder zijn productiehuis Nine Stories Productions.


The Guilty bevat naast Gyllenhaal nog meer toptalent, zoals Peter Sarsgaard, Paul Dano, en Ethan Hawke. Je zult alleen de stemmen van deze acteurs horen, aangezien ze de rollen spelen van mensen met wie het personage van Gyllenhaal telefoongesprekken voert.

NieuwsFilm

meest populair