Netflix Originals: dit is een van de beste misdaadfilms van Netflix zelf

Netflix Originals: dit is een van de beste misdaadfilms van Netflix zelf

Elijah Wood en Melanie Lynskey stelen de show in deze misdaadkomedie van Netflix.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste thrillers op de streamingdienst: I Don't Feel at Home in This World Anymore met Elijah Wood.

Acteur Macon Blair (Oppenheimer) verbreedde in 2017 zijn horizon door zelf een film te regisseren. Zijn regiedebuut leverde Netflix een van hun beste originele films op.

Verhaal
Het plot kan als volgt samengevat worden: Wanneer er bij een depressieve vrouw (Melanie Lynskey) wordt ingebroken, vindt ze een nieuw doel door samen met haar irritante buurman (Elijah Wood) de dieven op te sporen. Maar al snel komen ze diep in de problemen te zitten tegenover een bende ontzettend slechte criminelen.

De film combineert op markante wijze elementen van misdaad- en komediefilms, waardoor het een van de uniekere films is die Netflix te bieden heeft.

Ontvangst
De film ging in januari van 2017 in première op het Sundance Film Festival, wat een voorbode was voor de kwaliteit van de film. I Don't Feel at Home in This World Anymore werd namelijk ijzersterk ontvangen door critici en Netflix-abonnees.


De film heeft namelijk een ijzersterke score van 89% onder critici op Rotten Tomatoes. De publieksscore staat op een strakke 77%. Hiermee is het een van de best beoordeelde Netflix-films op de site.

The Toxic Avenger
Blair en Wood hebben nu weer samen een nieuwe film gemaakt: de remake van The Toxic Avenger. Blairs tweede film ging onlangs in première tijdens Fantastic Fest en werd goed onthaald door de aanwezige critici. De film heeft momenteel namelijk een score van 90% op Rotten Tomatoes.


Naast Wood zijn topacteurs als Peter Dinklage, Jacob Tremblay, Kevin Bacon en Julia Davis van de partij. Een officiële Nederlandse verschijningsdatum voor The Toxic Avenger is nog niet bekend. Zodra hier meer over bekend is, hoor je het meteen van ons.

NieuwsFilm

meest populair