Na $1,1 miljard voor 'Captain Marvel' lijkt 'The Marvels' op weg naar bedenkelijke start

Na $1,1 miljard voor 'Captain Marvel' lijkt 'The Marvels' op weg naar bedenkelijke start

Het Marvel Cinematic Universe wankelt, of slaat Captain Marvel gewoon toe?

In 2019 bereikte het Marvel Cinematic Universe (MCU) zijn hoogtepunt met Avengers: Endgame. Alle films die ervoor verschenen wisten maximaal te profiteren van de hype die Marvel Studios in tien jaar tijd wist te creëren.

Zo wist Captain Marvel, de eerste MCU-film gefocust op een vrouwelijk personage, een enorme $1,1 miljard op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's na een prima ontvangst onder de critici.

Vervolg
De tweede film met vooral Captain Marvel is The Marvels met uiteraard weer Brie Larson als Carol Danvers, maar ook de nieuwelingen Iman Vellani (Kamala Khan / Ms. Marvel) en Teyonah Parris (Monica Rambeau).

Deze film zou volgens Box Office Pro een eerste Noord-Amerikaanse box office-weekend van $50-75 miljoen mee gaan maken. En dit is bijzonder laag in vergelijking met Captain Marvel en andere MCU-films.

Zwakke box office
De film Captain Marvel trapte in 2019 nog af met $153,4 miljoen en de 2023-releases Ant-Man and the Wasp: Quantumania ($104 miljoen) en Guardians of the Galaxy Vol. 3 ($118 miljoen) openden ruim boven de $100 miljoen.


Mocht The Marvels niet verder komen dan een start van zo'n $50 miljoen, dan behoort deze tot de zwakste ooit. The Incredible Hulk haalde in 2008 zo'n $55 miljoen op en Ant-Man kwam niet verder dan $57 miljoen. Eternals opende in 2021 nog met $71,2 miljoen.

Eind opbrengst
De eindopbrengst in de States zou volgens Box Office Pro uitkomen op $121 tot 189 miljoen. Zou dat het geval zijn, dan zou dit de zevende film zijn die niet meer dan $200 miljoen ophaalt in Noord-Amerika.


Vanaf 8 november zie je The Marvels in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair