Drie belangrijke scènes in 'Harry Potter' die aantonen dat Snape altijd al een 'good guy' was

Drie belangrijke scènes in 'Harry Potter' die aantonen dat Snape altijd al een 'good guy' was

Hij lijkt de grote schurk te zijn, maar niks is minder waar.

Harry Potter is en zal altijd een van de meest beroemde filmfranchises aller tijden blijven. In de reeks zijn heel wat grote namen te zien, maar een van de geliefdste acteurs is zonder twijfel Alan Rickman, die een grandiose Severus Snape neerzet. Zijn personage is dan ook erg goed in elkaar gezet.

Gedurende lange tijd in het verhaal denk je dat Snape een slechterik is. Zo maakt hij Harry Potter en zijn vrienden het leven lastig en lijkt hij een trouwe volgeling te zijn van Voldemort. Pas tijdens de allerlaatste film, Deathly Hallows Part Two, komt de kijker erachter dat hij als het ware 'een dubbelspion' was.

Rol
Rickman mag dan wel Snape hebben gespeeld vanaf het begin, oorspronkelijk had hij niet veel interesse in de rol. De acteur was namelijk zelf geen gigantische fan van zijn personage. J.K. Rowling verklapte toen het grote geheim en dat Snape al die tijd goed was. Rickman accepteerde vervolgens.

Ondanks het feit dat het er dus een lange tijd op lijkt alsof hij een van de schurken van het verhaal is, zijn er wel genoeg elementen in de franchise die duidelijk aantonen dat hij geen slechterik is. Zie hieronder de meest prominente scènes.

Wedstrijd
Tijdens Harry's eerste Zwerkbal-wedstrijd valt hij bijna van zijn bezemsteel af. Ron en Hemoine zien Snape op een afstandje een spreuk mompelen en denken dat hij hiervoor verantwoordelijk is. Niks blijkt echter minder waar.



Het was professor Quirrell die probeert Harry om het leven te brengen. Snape doet zijn uiterste best om de jongen te redden. Op het einde van de film, wanneer Harry Quirrell confronteert, wordt dit duidelijk.

Beschermen
In The Prisoner of Azkaban, het derde deel in de franchise, treft Snape Harry, Hermione en Ron buiten net voordat zij op het punt staan aangevallen te worden door Remus, wanneer hij is getransformeerd in een weerwolf.



Snape gaat echter voor de drie kinderen staan en zorgt ervoor dat zij niet geraakt worden wanneer het monster uithaalt. Hij staat snel op en springt weer voor de studenten. Wanneer Harry achter de gewonde Sirius Black aanrent, houdt Snape Hermione tegen om haar te beschermen.

Gevecht
Het belangrijkste moment is echter ongetwijfeld het gevecht tussen Snape en McGonagall. Laatstgenoemde wordt gezien als een van de krachtigste heksen in Harry Potter, maar de vraag is of zij een duel zou kunnen winnen van Snape, een expert in de Dark Arts.



Het is echter duidelijk te merken dat Snape alles doet om de studenten te beschermen. Hij valt geen enkele keer aan en kaatst de spreuken van McGonagall af op de dooddoeners achter hem, waarmee hij deze uitschakelt. Voordat hij ervandoor gaat neemt hij de toverstaven van de dooddoeners mee, zodat zij niet meer een bedreiging kunnen vormen.

NieuwsFilm

meest populair