Waarom de grote blockbuster 'Edge of Tomorrow' nooit een vervolg kreeg

Waarom de grote blockbuster 'Edge of Tomorrow' nooit een vervolg kreeg

Er zijn al jaren plannen voor een vervolg, maar waarom komt het er steeds niet van?

Tom Cruise is een van de grootste filmsterren ooit. Met recente hits als Top Gun: Maverick en Mission: Impossible - Fallout veroverde hij wereldwijd de bioscoopzalen. Het is dan eigenlijk ook heel gek dat er nog steeds geen vervolg is op zijn scifi-film Edge of Tomorrow.

De scifi-topper met Cruise en Emily Blunt werd ijzersterk ontvangen en was een redelijk financieel succes. Zeven jaar geleden werd een vervolg aangekondigd, maar waarom hebben we deze nooit gezien?

Succes
Edge of Tomorrow had een flink productiebudget van 178 miljoen dollar. Over het algemeen moet een film het dubbele van de productiekosten omzetten om winstgevend te worden in verband met marketingkosten en het gedeelte van de omzet dat naar de bioscopen gaat.

Edge of Tomorrow had een omzet van 370 miljoen dollar, waarmee de film geen enorm succes was, maar ook zeker geen flop. Schrijver Christoper McQuarrie uitte in december 2015 al dat hij een idee had voor een vervolg en slechts vijf maanden later werd het vervolg definitief aangekondigd.

Plannen
Doug Liman, de regisseur van de originele film, zou dit vervolg genaamd Live Die Repeat and Repeat ook gaan regisseren. Hij vertelde dat het verhaal veel beter was dan die van de eerste film en zou het volgens hem "een revolutie teweegbrengen in de manier waarop mensen vervolgfilms maken."


Hij beschreef de film als "een vervolg dat een prequel is." In 2018 begon Liman samen met Jez Butterworth met het herschrijven van het script. Dit bleek een slechte voorbode, want een jaar later werd bekend dat Matthew Robinson weer was begonnen met het herschrijven van het script.

Nog steeds niet
Liman vertelde in 2019 dat het script definitief klaar was en er plannen werden gemaakt over de aanpak en productie. Weer twee jaar later uitte Liman dat het vervolg er nog wel van gaat komen, maar het vooral lag aan de agenda's van hoofdrolspelers Tom Cruise en Emily Blunt.


Tot de dag van vandaag is er nog steeds geen concreet plan voor het vervolg vanwege drukke agenda van Cruise en het grote benodigde budget. Vorig jaar werd bekend dat Warner Bros. een spin-off wilde maken in de vorm van een serie op HBO Max, maar daar hebben we verder nooit meer iets over gehoord.

NieuwsFilm

meest populair