'Bohemian Rhapsody' was een hit, maar van het verhaal klopte helemaal niks

'Bohemian Rhapsody' was een hit, maar van het verhaal klopte helemaal niks

Een financieel succes en een hit maar wel met de nodige aanpassingen.

Het komt wel vaker voor dat films die zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen de waarheid een beetje verdraaien. Dit is bijvoorbeeld ook het geval voor James Camerons Titanic. De onderstaande blockbuster doet hier ook aan.

Het gaat hier om Bohemian Rhapsody. Deze film, die werd gemaakt door Bryan Singer, werd erg sterk onthaald. De film, die gaat over de legendarische muziekgroep Queen, won maar liefst 4 Oscars. Dit betekent echter niet dat alles erin klopt...

Fouten
Voor het verhaal werden heel wat scènes verzonnen of werd de waarheid gewoon compleet verdraaid. Soms ging het hier om kleine details. Zo lijkt het in de film alsof U2 tijdens Live Aid voor Queen speelt, terwijl in werkelijkheid Dire Straits vóór Queen speelde.

Tijdens het Live Aid-optreden van Queen zelf lijkt het erop dat Freddie Mercury (gespeeld door Rami Malek) eventjes stopt na de eerste pianonoten. Ook dit klopt niet, want zonder enige twijfel begon de echte Mercury meteen aan Bohemian Rhapsody.

Meer
Dit zijn echter de onschuldige foutjes. Singer en co. pasten nog heel wat meer aan en hier storen de die-hard Queen-fans zich echt aan. Zo doet de film het voorkomen alsof de manager Jim Beach ervoor gezorgd heeft dat Queen mag meedoen aan het Live Aid-concert.



In realiteit was het Bob Geldof die dit bekend maakte. Hij deed alsof hij al contact had gehad met muziekbanden om op Live Aid te komen spelen, waaronder Queen. Dit was echter een 'leugentje voor eigen bestwil', want alle groepen die werden genoemd door Geldof vonden het niet kunnen om niet mee te doen aan Live Aid en waren dus allen van de partij.

Platencontract
Queen lijkt in de film ook een punt te zetten achter hun relatie met EMI Records, omdat de baas van dit muzieklabel klaarblijkelijk geen interesse had om Bohemian Rhapsody uit te brengen als een single. Dit is eveneens niet waar.



Queen bleef altijd werken met EMI gedurende hun carrière. Zelfs 20 jaar na de dood van Mercury werken de overige bandleden nog allemaal met EMI. De grootste en waarschijnlijk grofste aanpassing, die de nodige mensen in het verkeerde keelgat schoot, staat hieronder.

Bad-guy
In de film lijkt het erop dat Mercury behoorlijk egocentrisch is en de band verlaat om een solo-album, genaamd Mr. Bad Guy (in 1984), te maken. De andere leden reageren allemaal behoorlijk verbaasd en zeggen dat wat hij doet onfatsoenlijk is en de band zal opbreken.



In werkelijkheid had Roger Taylor enkele jaren hiervoor een solo-album opgenomen, genaamd Fun in Space (1981). Ook Brian May bracht al eerder zijn eigen werk uit, genaamd Star Fleet Project (1983).

Ruzie
Ook doet de film alsof Mercury zich behoorlijk alleen en rot voelt in München wanneer hij zijn album opneemt. Het lijkt alsof hij ruzie heeft met de band en ze geen contact meer hebben, maar iedereen in de band was tussen 1982 en 1985 bezig met solo-albums.

Taylor was bijvoorbeeld bezig met Strange Frontier, waarin Mercury maar ook May en John Deacon in te horen zijn. Terwijl ze allemaal hun eigen werk aan het opnemen waren, maakte de groep wel nog samen muziek en waren ze gewoon samen aan het toeren.

NieuwsFilm

meest populair