Regisseur heeft spijt van de laatste twee 'The Hunger Games'

Regisseur heeft spijt van de laatste twee 'The Hunger Games'

Regisseur Francis Lawrence denkt dat het een slecht idee was om 'The Hunger Games: Mockingjay' in twee films te splitsen.

In november verschijnt de Hunger Games spin-off Ballad of Songbirds and Snakes in de bioscopen. Regisseur Francis Lawrence keert terug naar de franchise. Tijdens een interview blikt hij terug op zijn werk aan de Hunger Games-films, en hij heeft nog steeds spijt van een ingrijpende keuze in de laatste 2 films.

In een recent interview met People.com onthult Lawrence dat hij spijt heeft van het opsplitsen van het laatste boek in de saga, Mockingjay, in twee films. Hoewel hij vindt dat beide films een unieke dramatische boog hebben, denkt hij dat de keuze niet de juiste was voor de fans.

Frustrerend einde
"Ik heb er absoluut spijt van, dat geldt misschien niet voor iedereen, maar voor mij zeker wel," onthult Lawrence. "Ik realiseerde me pas later, nadat ik de reacties van fans en critici hoorde, dat Mockingjay Part 1 een frustrerend einde had."

"Ik kan me voorstellen dat fans kwaad waren," vervolgt de regisseur. "Als een aflevering van een TV-serie met een cliffhanger eindigt, hoef je maar een week te wachten op het vervolg. Maar fans vragen om een jaar te wachten om te zien hoe een film eindigt voelde een beetje oneerlijk, hoewel het niet zo hadden bedoeld."

4 uur
"Ik ben wel blij dat we zoveel elementen van het boek naar het witte doek konden brengen," concludeert Lawrence. "Beide delen duren samen meer dan 4 uur, we hadden dat nooit allemaal in 1 film kunnen stoppen."



Een jonge President Snow
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes vertelt het verhaal van een jonge Coriolanus Snow, jaren voordat hij de kwaadaardige president van Panem zou worden. Tijdens de tiende jaarlijkse Hunger Games krijgt hij de kans om Lucy Gray Baird, een arm meisje uit district 12, te coachen, en zo de eer van zijn familie in stand te houden.

De hoofdrollen in The Hunger Games-prequel worden gespeeld door Tom Blyth en Rachel Zegler (West Side Story). Daarnaast zijn er rollen voor Hunter Schafer (Euphoria), Jason Schwartzman (Asteroid City), Viola Davis (The Woman King) en Peter Dinklage (Game of Thrones). The Hunger Games: A Ballad of Songbirds en Snakes verschijnt 16 november in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair