Denzel Washington was niet "knap genoeg" voor iconische filmrol: "hij was doodserieus"

Denzel Washington was niet "knap genoeg" voor iconische filmrol: "hij was doodserieus"

De acteur kroop in de huid van Herman Boone, maar de echte Boone zag het niet zitten.

Denzel Washington heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Remember the Titans hoort ook zeker bij zijn betere films, maar toch had het niet veel gescheeld of zijn rol was naar een andere acteur gegaan voor een wel heel opmerkelijke reden.

In Remember the Titans kruipt Washington in de huid van coach Herman Boone, die wordt aangesteld als de hoofdtrainer van de Williams High Titans. De acteur ontmoette de echte Boone, maar laatstgenoemde was duidelijk niet overtuigd.

Niet knap genoeg
Jerry Bruckheimer, een van de bekendste producenten in Hollywood, werkte eveneens mee aan de film. Hij zei tegen Washington dat het een goed idee zou zijn om Boone te treffen. Washington ging hiermee akkoord, maar een leuk eerste gesprek was het allesbehalve.

Zo zegt Washington dat Boone verre van onder de indruk was en hem duidelijk liet merken dat hij niet 'goed genoeg' was voor de rol: "Het eerste wat hij mij zei is dat ik niet geschikt was voor de rol. Zijn voornaamste argument was dat ik niet knap genoeg was".

Succes
Washington vervolgt: "In eerste instantie dacht ik dat hij een grapje maakte, maar nee, hij was bloedserieus. Hij is een echte 'old-school' coach die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt".



De rol ging toch naar Washington. Uiteindelijk had Boone hier ook absoluut geen spijt van, want hij liet naderhand weten dat de acteur hem geweldig had neergezet. De film werd dan ook sterk onthaald, voornamelijk dankzij Washingtons ijzersterke prestatie.

NieuwsFilm

meest populair