Deze heftige parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze heftige parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Iedereen zou 'The Impossible' van J.A. Bayona echt een keertje moeten zien!

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm The Impossible van regisseur J.A. Bayona, die je kunt kennen van Jurassic World: Fallen Kingdom en A Monster Calls.

The Impossible
De dramafilm uit 2012 heeft een hoofdrol Tom Holland. Bijrollen gingen naar onder meer Ewan McGregor, Naomi Watts en Geraldine Chaplin. De ontvangst van de film is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (82%): "Het scenario is niet zo krachtig als de regie of het acteerwerk, maar met zo'n verbazingwekkend, waargebeurd verhaal als middelpunt, is The Impossible nooit minder dan meeslepend."

Reacties
"Een vrij gecensureerde Hollywoodiaanse versie van de tragische gebeurtenissen van de tsunami in 2004. De ramp zelf werd erg goed in beeld gebracht. Pure waanzin hoe een metershoge muur van water en modder aan die snelheid op je afkomt. Spectaculaire beelden die je ademloos bekijkt," schreef Fisico op Moviemeter.



Pioflife schreef op Moviemeter: "Poeh hé, ik heb het niet droog kunnen houden. Wát een goede film. In zo'n film als deze komt pas echt bij je binnen hoe het moet zijn geweest om daar op dat moment te zijn. En dat er in het echt dus ook een familie is geweest die precies dit allemaal heeft beleefd, dat maakt het nóg indrukwekkender."

Op Netflix
De $42 miljoen kostende film was een financieel succes en bracht meer dan $180 miljoen op aan de Box Office. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.


Synopsis: Maria, Henry en hun drie zoons gaan in de winter op vakantie en zoeken het mooie weer op in Thailand. Maar op de morgen van 26 december, wanneer de familie rustig bij het zwembad zit, zien ze een grote zwarte vloedgolf hun kant op komen. Ze worden getroffen door een tsunami. Maria komt na een hevige klap weer boven water, maar weet zeker dat haar familie het niet gered heeft. Dan ziet ze haar oudste zoon Lucas verderop in het water...

NieuwsFilm

meest populair