The imposible (2012)

Nothing is more powerful than the human spirit.

Het meeslepende, waargebeurde verhaal van een gezin tijdens de tsunami van 2004 brengt vooral het beste in de hoofdrolspelers naar boven.
play

7,4 details

  • 114 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Spanje
  • Verenigde Staten
114 Min Spanje

Maria, Henry (Naomi Watts & Ewan McGregor) en hun drie zoons gaan in de winter op vakantie en zoeken het mooie weer op in Thailand. Maar op de morgen van 26 december, wanneer de familie rustig bij het zwembad zit, zien ze een grote zwarte vloedgolf hun kant op komen. Ze worden getroffen door een tsunami. Maria komt na een hevige klap weer boven water, maar weet zeker dat haar familie het niet gered heeft. Dan ziet ze haar oudste zoon Lucas verderop in het water...

Alt titel
Lo imposible
Regie
J.A. Bayona
Cast
Tom Holland, Ewan McGregor, Naomi Watts, Geraldine Chaplin, Samuel Joslin, Marta Etura, Oaklee Pendergast, Douglas Johansson, Soenke Möhring, Johan Sundberg, Ploy Jindachote, La-Orng Thongruang, Tor Klathaley, Jan Roland Sundberg, Jomjaoi Sae-Limh.
Budget
$ 42.000.000
Opbrengst
$ 180.274.123
Release
11.10.2012
Release NL
17.01.2013
Release DVD
23.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Juan Antonio Bayona | Cast: Naomi Watts (Maria), Ewan McGregor (Henry), Tom Holland (Lucas), Samuel Joslin (Thomas), Oaklee Pendergast (Simon), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2012

Op Tweede Kerstdag 2004 werd Thailand getroffen door een gigantische vloedgolf, wat resulteerde in de grootste nationale ramp van het land. Het mag dan alweer acht jaar geleden zijn, de beelden staan velen van ons nog helder voor de geest. In dat opzicht is het eigenlijk raar dat de filmwereld zich nog niet eerder aan het navertellen van deze ramp heeft willen wagen. Toch is daar de nu de eerste stap uit de handen van Juan Antonio Bayona. De regisseur van El Orfanato maakt hiermee zijn eerste Engelstalige film.

Bayona koos voor het waargebeurde verhaal van het Spaanse gezin Belon. In het script werd de Spaanse familie vervangen door een Britse, maar de rolverdeling is verder intact gebleven. Vader Henry en moeder Maria nemen hun drie zoons mee naar Thailand voor een zorgeloze kerstvakantie die echter een akelige wending zal nemen. Na het inslaan van de ramp raken Maria en oudste zoon Lucas gescheiden van Henry en de twee kleinere zoons. Wat volgt is het verhaal van een aangrijpende zoektocht om elkaar weer terug te vinden in de chaos van een compleet verwoest landschap.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

The imposible Nieuwsberichten

The imposible

acties