Waarom de geliefde zombiefilm 'World War Z' nog geen vervolg kreeg

Waarom de geliefde zombiefilm 'World War Z' nog geen vervolg kreeg

Er waren jarenlang plannen voor een vervolg, waarom kwam dit er niet van?

Een grote blockbuster die ruim een half miljard dollar om weet te zetten met Brad Pitt in de hoofdrol zou normaal gesproken al gauw een vervolg krijgen, maar met World War Z is dit nooit gelukt.

Het World War Z-vervolg van David Fincher bleek uiteindelijk te mooi om waar te zijn.

Succes
World War Z had een flink productiebudget van 190 miljoen dollar, maar wist dit ruim terug te verdienen met een wereldwijde omzet van 540 miljoen dollar. Over het algemeen moet een film het dubbele van de productiekosten omzetten om winstgevend te worden in verband met marketingkosten en het gedeelte van de omzet dat naar de bioscopen gaat.

World War Z heeft dus redelijk veel winst gemaakt, wat Paramount Pictures motiveerde om groen licht te geven voor de productie van een vervolg.

Plannen
Regisseur Marc Foster zag World War Z van tevoren al "als een trilogie die het gegronde, gun-metal realisme zou hebben van bijvoorbeeld Damons Jason Bourne-serie, gekoppeld aan de verontrustende eindtijdsfeer van AMC's The Walking Dead." In december van 2013 werd bekend dat Foster vervangen zou worden door J.A. Bayona (A Monster Calls).


Het vervolg zou uitkomen op 9 juni 2017, maar dit veranderde toen Bayona in 2016 besloot om het project te verlaten. Een jaar later werd hij vervangen door niemand minder dan David Fincher (Fight Club, Se7en), die na lange tijd dus weer met Brad Pitt zou samenwerken.

Geschrapt
Na een aantal vertragingen wegens Finchers betrokkenheid bij de Netflix-serie Mindhunter, zouden opnames in juni 2019 eindelijk van start gaan, maar dit kwam er helaas nooit van. De film werd namelijk geschrapt in februari van 2019.


Een bron van The Hollywood Reporter zei dat het verbod van de Chinese regering op films met zombies of geesten de enige belangrijke reden was voor Paramount Pictures om het vervolg te schrappen.

NieuwsFilm

meest populair