Quentin Tarantino over de 'Matrix'-films: "ik word er misselijk van"

Quentin Tarantino over de 'Matrix'-films: "ik word er misselijk van"

De regisseur vindt het origineel geweldig, maar de vervolgen heel wat minder.

De eerste The Matrix-film wordt door menig filmfanaat gezien als een van de beste films aller tijden. Niemand minder dan Quentin Tarantino vond het origineel ook geweldig, maar de vervolgen zijn volgens de regisseur totaal overbodig.

Tarantino, bekend van pareltjes als Pulp Fiction en Django Unchained, is duidelijk helemaal weg van de eerste Matrix-film. Zo zei hij al eerder: "Ik zag de film toen deze opende in een Chinese bioscoop. Ik weet nog dat de zaal helemaal vol zat. Er was echt een speciale energie in de lucht".

Ervaring
De filmmaker vervolgt: "Niemand wist wat we precies moesten verwachten en toen werden we getrakteerd op die film. Het was een ongelofelijke ervaring!" Mooie woorden, maar de vervolgen maakt Tarantino weer met de grond gelijk.

Zo vervolgt hij: "Weet je, al mijn films zijn 'echt'. Ik probeer niet te gaan voor computereffecten. Ik word daar zo moe van. Ik wil het old school zien, met echte camera's. Als ik een of ander waardeloos videospelletje wil spelen speel ik thuis wel op een f*cking Nintendo".

Gevaar
Dat niet alleen. Tarantino gaat verder door te zeggen dat als blockbusters zoveel CGI zullen blijven gebruiken als de Matrix-vervolgen dat dit films absoluut geen goed zal doen: "Al die CGI onzin maakt de cinema dood".



"Films worden daardoor f*cking duur, maar het is geen kunst meer te noemen. Als het zo door gaat dan verdwijnt deze kunstvorm over 10 jaar tijd". Helaas was ook het laatste deel, The Matrix Resurrections, niet al te best.

NieuwsFilm

meest populair