Twee superdocu's vanaf deze week te zien op het grote scherm in 2D én 3D

Twee superdocu's vanaf deze week te zien op het grote scherm in 2D én 3D

Uniek portret van de kunstenaar Anselm Kiefer in verbluffend 3D én een focus op de hedendaagse cameracultuur in 2D.

Non-fictie fans worden deze week op hun wenken bediend: niet één, maar twee ijzersterke en innovatieve documentaires komen deze week naar onze Nederlandse cinema's.

De ene geeft een speelse, maar tegelijk kritische blik op de beeldcultuur van vandaag de dag en de andere geeft een fantastisch filmische kijk op het nalatenschap van één van de grootste post-modernistische kunstenaars. Beide films geven, geheel op hun eigen wijze, een zeer interessante kijk op de beeldende kunsten en hun invloed op de wereld.

And the King Said, What a Fantastic Machine
Sinds de ontdekking van de camera obscura tot de vertoning van het eerste bewegende beeld. Van de uitvinding van de webcam tot de eerste video die viral ging. De makers stellen de kijkers aan de hand hiervan de vraag: wat zijn de gevolgen van blootstelling aan de miljarden beelden die continu strijden om onze aandacht?


And the King Said, What a Fantastic Machine is vanaf 26 oktober in filmhuizen door heel het land te zien.

Anselm (3D!)
Deze unieke filmervaring duikt diep in het werk van een kunstenaar en onthult zijn levenspad, inspiratie en creatieve proces. Het verkent zijn fascinatie voor mythe en geschiedenis. Verleden en heden worden met elkaar verweven om de grens tussen film en schilderij te vervagen, waardoor het publiek volledig wordt ondergedompeld in de opmerkelijke wereld van een van de grootste hedendaagse kunstenaars, Anselm Kiefer.


Anselm is eveneens vanaf 26 oktober te zien in de bioscoop. Vergeet je 3D-bril niet!

NieuwsFilm

meest populair