Netflix komt wel met iets heel aparts maar dit kan een meesterzet worden

Netflix komt wel met iets heel aparts maar dit kan een meesterzet worden

De streaminggigant gaat meer inzetten op videospellen en GTA is natuurlijk 'la creme de la creme'.

Netflix is nog steeds de nummer een streamingdienst en dit willen ze blijven ook. Ze focussen zich echter lang niet meer alleen op films en series, maar bijvoorbeeld ook videospelletjes. Nu lijken ze wel een hele grote slag te gaan slaan.

De streaminggigant is al een tijdje bezig met een tamelijk nieuwe categorie, genaamd Netflix Games. Hier willen ze serieus werk van maken en dat lijkt te gaan lukken. Netflix gaat nu samenwerken met Take Two, de Amerikaanse uitgever van computerspellen om een GTA-game te maken.

Doel
Misschien wist je nog niet eens af van de videospelletjes die beschikbaar zijn op Netflix, maar de streamingdienst heeft hier al enorm veel in geïnvesteerd, namelijk ongeveer 1 miljard dollar.

De cijfers vallen tot nu toe echter ietwat tegen, waardoor ze nu hun zinnen hebben gezet op een van de bekendste game-franchises aller tijden. Dit zal natuurlijk miljoenen gamers aantrekken, gezien de populariteit van GTA,

GTA
Het is vooralsnog onduidelijk hoe het Netflix GTA-spel eruit zal komen te zien. De kans lijkt klein dat het gaat om een remaster van een van de klassieke delen als San Andreas, Vice City of GTA III. Wel is bekend dat het nieuwe spel beschikbaar zal zijn op iOS en Android.



Dit nieuws komt enkele dagen nadat Netflix aankondigde dat er ook Netflix-winkels aankomen, waar je niet alleen kunt shoppen en eten, maar ook spelletjes kunt spelen. Meer daarover lees je hier.

NieuwsFilm

meest populair