Johnny Depp heeft zijn carrière te danken aan Nicolas Cage: opeens meer dan 50 dollar per week

Johnny Depp heeft zijn carrière te danken aan Nicolas Cage: opeens meer dan 50 dollar per week

Johnny Depp wilde eigenlijk geen acteur worden en is per toeval in de filmwereld terechtgekomen.

Johnny Depp mag dan een wereldberoemde acteur zijn met films als Pirates of the Caribbeans en Fantastic Beasts. Maar hij wilde eigenlijk helemaal niet acteren. Die merkwaardige bekentenis deed hij in de rechtszaak met Amber Heard.

De ster wilde muziek maken en vertrok met zijn bandleden naar Los Angeles. Hij werkte een tijdje in de telemarketing en verkocht pennen. Maar dat was niet genoeg om van te leven. Zeker niet toen zijn band uit elkaar viel.

Per toeval een klus
Johnny vertelde: "Ik kwam per toeval aan acteren. Ik vulde overal sollicitatieformulieren in. Een vriend van me was daarbij, een acteur die toen minder bekend was, Nicolas Cage. Hij vond me een acteur. Hij stelde voor eens met zijn agent te praten. Ik zei: 'Waarom niet?'"

Johnny zei: "Na overleg met Wes Craven begon ik aan Nightmare on Elmstreet. Ik werd niet veel betaald. Het was het minimumloon van SAG. Maar het was meer dan de 50 dollar per week dat ik kreeg voor mijn bijbaan. Eigenlijk had ik nooit zoveel geld bij elkaar gezien."

Een van de beste
Johnny groeide uit tot een van de best betaalde acteurs ter wereld. Zijn vermogen wordt op 150 miljoen Amerikaanse dollars geschat Een stukje van de rechtszaak waarin Johnny vertelt over zijn begincarrière staat in de onderstaande YouTube-video van Law & Crime Network.



NieuwsFilm

meest populair