Deze verwijderde scène uit 'The Lord of the Rings' met een essentiële sterfscène had in de film moeten blijven

Deze verwijderde scène uit 'The Lord of the Rings' met een essentiële sterfscène had in de film moeten blijven

The Lord of the Rings barst van de deleted scenes, maar deze was wel erg belangrijk.

Om tijd te winnen en het tempo erin te houden sneuvelen er heel wat compleet opgenomen scènes op de montagetafel. Dat was uiteraard ook het geval bij de drie The Lord of the Rings-films. Niet voor niets verschenen er later de geliefde extended editions op schijf.

Maar er zijn ook zeker scènes die eigenlijk gewoon in de bioscoopversies van de films van Peter Jackson hadden moeten zitten. Een daarvan is een scène uit The Lord of the Rings: The Return of the King uit 2003.

Saruman
In de extended edition van The Return of the King wordt de dood van Saruman, gespeeld door wijlen Christopher Lee wel vertoond. Maar deze scène was dus niet goed genoeg voor de bioscoopversie van 200 minuten, maar wel voor de verlengde versie van 252 minuten.

Het is toch best vreemd dat er werd besloten om de schurk uit de eerste twee films buiten beeld te laten sterven. Zeker voor mensen met wat minder LOTR-geheugen was de bevestiging geen onnodige luxe geweest.

Verwijderd
In de scène zien we Saruman op zijn toren Isengard staan en heeft hij een onderonsje met de helden uit de reeks, met Gandalf als zijn grootste tegenstander. Saruman mist zijn kracht en wordt uiteindelijk neergestoken door de engnek Wormtongue.


En zo zijn er uiteraard nog voldoende verwijderde scènes uit The Lord of the Rings die eigenlijk wel in de bioscoopversies vertoond hadden mogen worden. En dat geldt uiteraard voor meer films.

Edge of Tomorrow
Zo werd er ook in de bekende scifi-film Edge of Tomorrow een opvallende en leuke scène geknipt. Daarin doet het personage van Tom Cruise een ondeugend voorstel aan het personage van Emily Blunt.

NieuwsFilm

meest populair