'The Marvels' lijkt met de helft van 'Captain Marvel' te starten: toch succesvol?

'The Marvels' lijkt met de helft van 'Captain Marvel' te starten: toch succesvol?

Een opbrengst van meer dan $100 miljoen in het eerste weekend lijkt te hoog gegrepen.

De volgende film van Marvel Studios heet The Marvels en deze gaat begin volgende maand wereldwijd in première. De films van Marvel Studios scoren doorlopend ver bovengemiddeld en dat lijkt ook voor deze 33e film het het Marvel Cinematic Universe het geval.

Toch lijkt de score in het eerste Noord-Amerikaanse weekend voor de opvolger van Captain Marvel en Ms. Marvel tegen te gaan vallen. Zeker als deze wordt vergeleken met de opbrengst van $153 miljoen van Captain Marvel uit 2019.

Toch een succes
Op dit moment wordt er een opbrengst van $75-80 miljoen verwacht na de eerste drie dagen in de Noord-Amerikaanse bioscopen. Dit is duidelijk minder dan een gemiddelde fim van Marvel Studios, maar nog altijd respectabel. Eerder werd nog een score van $50-75 miljoen verwacht.

Zeker als de ontvangst goed is, kan de film in de maanden november en december een mooie omzet gaan draaien. Duidelijk is wel dat de wereldwijde eindopbrengst van $1,1 miljard van Captain Marvel onbereikbaar zal zijn. Maar dat geldt tegenwoordig voor iedere Marvel-film.

$500 miljoen
Waarschijnlijk is een score van meer dan $500 miljoen al voldoende voor Marvel Studios om uit de kosten te komen. Tegenwoordig worden er ook heel wat miljoenen via Video-on-demand en streaming opgehaald.


De Marvel-hype is sowieso een beetje ingekakt en dat is niet raar. Rond 2018 en 2019 scoorden alle films van Marvel Studios ijzersterk. Dit kwam vooral doordat deze films profiteerden van het enorme succes van Avengers: Infinity War en Endgame.

The Marvels
In de film zien we Brie Larson als Carol Danvers em de nieuwelingen Iman Vellani (Kamala Khan / Ms. Marvel) en Teyonah Parris (Monica Rambeau). Vanaf 8 november zie je The Marvels in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair